22. izdanje Sarajevo Film Festivala, zahvaljujući Atlantic Grupi, ove godine stiglo je i do Jadranskog mora. Projekcija jednog od najboljih filmskih ostvarenja iz ovogodišnje selekcije Sarajevo Film Festival, točnije filma 'Glazba stranaca: Yo-Yo Ma i Silk Road Ensemble', čiju režiju potpisuje oskarovac Morgan Neville održana je u Art-kinu u gradu Rijeci s početkom u 21 sat 17. kolovoza 2016.

Riječka publika, inače izuzetno filmski i kazališno orijentirana, s velikim oduševljenjem popratila je jedinstvenu projekciju kao dio regionalne filmske večeri inicirane od strane Atlantic Grupe. S ciljem da se uz pomoć jednog filmu koji slavi umjetnost i kreativnost, istu večer, ujedini publiku iz cijele regije, u Atlantic Grupi došli su na ideju paralelne projekcije filmskog ostvarenja 'Glazba stranaca: Yo-Yo Ma i Silk Road Ensemble' u Sarajevu, Ljubljani, Novom Sadu, Beogradu i Rijeci.

Stanovnicima Rijeke ovo je bila jedinstvena prilika da u vlastitom gradu osjete djelić atmosfere s najvećeg filmskog festivala u ovom dijelu Europe. U neobičnu i toplu filmsku večer, direktno s crvenog tepiha iz Sarajeva, publiku je uz srdačne pozdrave uveo jedan od najpopularnijih bosanskih glumaca Enis Bešlagić.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju