Sastojci za janjetinu s bižima i zapečenom purom
600 g janjetine
400 g graška
80 g pancete Podravka
4 češnja češnjaka
1 luk
400 g pelata Podravka
100 ml bijelog vina
šaka svježeg peršina
šaka listova selena
200 g krumpira
2 mrkve
½ korijena celera
½ žličice crnog papra Podravka
soli po želji
4 klinčića smrvljenih
malo muškatnog oraščića
50 ml maslinovog ulja
20 g hrena Podravka
1 mala limenka graška Podravka (240 g) ili 240 g graška Podravka

U trendu Vardizija - 6 Vardzija Kameni grad kraljice Tamare: Čudo isklesano u stijeni od 19 katova u kojem je živjelo 50 tisuća ljudi Playa de Gulpiyuri - 2 Najmanja na svijetu Čudo prirode: Predivna pješčana plaža na 100 metara od mora Prvi gutljaj nakon napornog dana mali je trenutak koji nas usrećuje Pokrovitelj Heineken® Mali trenuci koji znače najviše: Zašto volimo prvi gutljaj nakon dugog dana


Priprema
Meso očistite i narežite na kockice, a istovremeno u posudu stavite posoljenu vodu kako biste pripremili palentu. Kad voda zakuha dodajte sotirani timijan, kukuruznu krupicu i miješajte nekoliko minuta pa dodajte malo mascarponea. Prebacite u namašćeni kalup i zapecite u pećnici dok ne dobije zlatnožutu boju.

U dublju posudu na maslinovo ulje stavite redom dinstati luk, pancetu, češnjak, celer i mrkvu. Kad su povrće i panceta gotovi dodajte meso koje ste prethodno začinili sa solju i paprom te premazali sa hrenom. Dok se meso dinsta podlijte ga s bijelim vinom i sačekajte da se vino reducira, a zatim dodajte na sitno narezane pelate i njihov sok. Nakon toga dodajte klinčić zgnječen u mužaru, lovorov list i naribanog muškatnog oraščića.

Povremeno podlijevajte s vodom pa kad je meso na pola gotovo dodajte krumpir narezan na kockice i na samom kraju grašak. Dobar tek!

Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO!