Sastojci:
1 glava kupusa
1 povrtni temeljac Podravka
1 luk
400 g lososa
malo svježeg origana
700 g krumpira
200 g korijena celera
100 g maslaca
50 ml mlijeka
malo svježeg vlasca
1 žličica maslinovog ulja s okusom tartufa

U trendu Popečci od tikvica Super ljetni ručak Ne trebaju vam jaja: Brzi recept za ekstra hrskave i fine popečke od tikvica Terra Iapodica - 8 Terra Iapodica U zemlji Japoda: Pogledajte kako niču nove kućice pod zemljom nedaleko od Plitvičkih jezera Pečene tikvice iz pećnice Mljac! Pečene tikvice iz pećnice: Njihovo hrskavo savršenstvo gotovo za samo 15 minuta

Priprema:
Listove kupusa razdvojite očistite od korijena. U kipuću vodu stavite povrtni temeljac, dodajte listove kupusa i kuhajte ih 10 minuta. Istovremeno očistite krumpir i celer, narežite na kockice i stavite kuhati. Losos očistite od kostiju i narežite na tanke fete. U okruglu posudu stavite gazu tako da vam završeci gaze vire preko ruba posude, a zatim počnite sa slaganjem.

Najprije stavite listove kupusa tako da njima obložite cijelu unutrašnjost posude. U sredinu stavite luk, zatim red lososa, pa opet red kupusa i tako dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju stavite grančicu origana. Kad ste gotovi rubove gaze spojite na vrhu u mali čvor, zavežite sa kuharskim konopcem i vratite kuhati u povrtni temeljac gdje ste blanširali kupus.

Dok se losos kuha pripremite pire od celera i krumpira u koji ćete dodati malo vlasca, sol, papar, maslac i mlijeko. Na kraju dodajte malo maslinovog ulja s okusom bijelog tartufa. Skuhani losos u kupusu ohladite, pažljivo izvadite iz gaze i servirajte uz pire. Dobar tek!

Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO!