Sastojci za arambaše s janjetinom, mladim sirom i jestivim korovima zapečenih u šalši:
8 velikih listova svježeg kupusa
100 ml vina
2 češnja češnjaka
šalša
200 g janjetine/ostatak od ručka
200 g mladog svježeg sira
2 velike šake korova i zelenjave
maslinovo ulje
sol
crni papar Podravka


Priprema:
Na zagrijanu tavu stavite listove kupusa, kratko popecite, dodajte narezani češnjak pa podlijte vinom i vodom da se blanširaju. Ostatke janjetine pomiješajte s mladim sirom i začinite listovima estragona i timijanom. Prelijte maslinovim uljem i dobro izmiješate. Smjesu stavite na blanširane listove kupusa, zarolajte ih i posložite u vatrostalnu posudu. Prelijte šalšom u koju ste umiješali još malo estragona i timijana. Stavite zapeći u zagrijanu pećnicu. Nakon desetak minuta dodajte sira ribanca i vratite u pećnicu dok se sir ne rastopi.

Tušt
Iskoristite samo listove tušta koje ste začinili solju i maslinovim uljem.

Emisiju Pun p'jat gledajte na OYO!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju