Sastojci za tjesteninu s tikvicama:
- 1 kg tikvica
- 400 g tjestenine po želji
- 400 g cherry rajčica
- 100 g sira parmezana
- 10 g svježeg bosiljka
- 3 žlice maslinova ulja
- 3-4 češnja češnjaka
- sol i papar po želji
Priprema tjestenine s tikvicama:
- Skuhajte tjesteninu al dente, odnosno dvije minute kraće nego što piše u uputama na pakiranju.
- Dok se tjestenina kuha, zagrijte jednu žlicu maslinova ulja u tavi. Na ulju prepržite tikvice nasjeckane na komadiće veličine zalogaja. Pirjajte otprilike 5 minuta, a onda prebacite tikvice u zdjelu.
- U istu tavu dodajte drugu žlicu maslinova ulja, dodajte oprane i očišćene i prepolovljene cherry rajčice, pa ih pirjajte oko tri minute.
- Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte oko jedne minute.
- U tavu stavite preostalu žlicu maslinova ulja, skuhanu tjesteninu, prepirjane tikvice i naribani sir. Sve dobro promiješajte, posolite i popaprite po želji te pospite nasjeckanim bosiljkom.
- U tjesteninu možete dodati i nekoliko kriški prepržene slanine.
- Poslužite tjesteninu uz sezonsku salatu. Dobar tek!
Jela od samo 2 sastojka: 7 dana gozbe s minimalnim brojem namirnica +0