Sastojci za tjesteninu s tikvicama:

  • 1 kg tikvica
  • 400 g tjestenine po želji
  • 400 g cherry rajčica
  • 100 g sira parmezana
  • 10 g svježeg bosiljka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 3-4 češnja češnjaka
  • sol i papar po želji

Priprema tjestenine s tikvicama: 

  1. Skuhajte tjesteninu al dente, odnosno dvije minute kraće nego što piše u uputama na pakiranju.
  2. Dok se tjestenina kuha, zagrijte jednu žlicu maslinova ulja u tavi. Na ulju prepržite tikvice nasjeckane na komadiće veličine zalogaja. Pirjajte otprilike 5 minuta, a onda prebacite tikvice u zdjelu.
  3. U istu tavu dodajte drugu žlicu maslinova ulja, dodajte oprane i očišćene i prepolovljene cherry rajčice, pa ih pirjajte oko tri minute.
  4. Dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte oko jedne minute.
  5. U tavu stavite preostalu žlicu maslinova ulja, skuhanu tjesteninu, prepirjane tikvice i naribani sir. Sve dobro promiješajte, posolite i popaprite po želji te pospite nasjeckanim bosiljkom.
  6. U tjesteninu možete dodati i nekoliko kriški prepržene slanine.
  7. Poslužite tjesteninu uz sezonsku salatu. Dobar tek!

Jela od samo 2 sastojka: 7 dana gozbe s minimalnim brojem namirnica Jaja s pestom Zobeni keksi Slatki kruh se može napraviti od samo dva sastojka +0 Teriyaki piletina

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju