Nema ništa bolje od fine, tople sarme uz koju poslužite kremasti pire i uživate u jednoj od najfinijih strana zime.
Sastojci za sarmu:
- 450 g mljevenog mesa
- 1 manja glavica kiseloga kupusa
- 60 g sušene slanine
- 60 g riže
- 1 manji luk
- 2 režnja češnjaka
- ½ žličice crvene paprike
- sol i papar po želji
- 1 lovorov list
Priprema sarme:
- Odvojite listove glavice kupusa i odrežite im korijen.
- Nasjeckajte slaninu na komadiće i pirjajte je s očišćenim i nasjeckanim kockicama luka i češnjaka.
- Pustite da se sastojci ohlade pa ih pomiješajte s mljevenim mesom, sirovom rižom, crvenom paprikom, solju i paprom.
- Listove kupusa nadjenite mesom, zamotajte ih i presavijte rubove, ponavljajte sve dok ne potrošite sav nadjev.
- Sarme stavite u dublji lonac, ubacite lovorov list, a eventualni višak kupusa narežite na trakice i stavite kuhati zajedno. Vodom prelijte sarme.
- Kuhajte na laganoj vatri oko 90 minuta. Poslužite s mekanim pireom od krumpira. Dobar tek!
Drukčiji od drugih: Lanac brze hrane za kojim lude susjedi stigao u Hrvatsku +0