Je li moguće napraviti pire kao iz restorana? Naravno da je! Potreban vam je samo odličan chef, koji je spreman otkriti svoje trikove. Za čitatelje punkufera svoje je tajne odlučio pokazati chef Mario Mihelj. Pogledajte video i uživajte u okusima koje ćete htjeti ponavljati svaki dan.
Za najbolji pire potrebno je nekoliko koraka koje ne biste smjeli preskakati. Odabir prave vrste krumpira jedan je od ključnih elemenata, a Mario Milhelj voli koristiti krumpir sa smeđom korom, koji je potrebno očistiti i isjeckati na komadiće. Ako vam se žuri, krumpir isjeckajte na manje komade kako bi se prije skuhao.
Kako napraviti savršeni pire?
Kad je krumpir skuhan u posoljenoj vodi, dobro ga ocijedite, a za to vrijeme u drugoj posudi maslac otopite u mlijeku. Jako je važno da krumpir protisnete kroz cijedilo kako ne bi nastale grudice. Kada ste to napravili lagano dodajte u mlijeku otopljeni maslac i sve dobro izradite do željene teksture.
Savršeni pire krumpir odlično će pasati uz pečeno pile, a ako želite naučiti i druge tajne profesionalnih kuhara pogledajte što smo vam sve pripremili u Školi kuhanja.