Galerija
Za najbolji pire potrebno je nekoliko koraka koje ne biste smjeli preskakati. Odabir prave vrste krumpira jedan je od ključnih elemenata, a Mario Milhelj voli koristiti krumpir sa smeđom korom, koji je potrebno očistiti i isjeckati na komadiće. Ako vam se žuri, krumpir isjeckajte na manje komade kako bi se prije skuhao.
Kako napraviti savršen pire?
Kad je krumpir skuhan u posoljenoj vodi, dobro ga ocijedite, a za to vrijeme u drugoj posudi maslac otopite u mlijeku. Jako je važno da krumpir protisnete kroz cijedilo kako ne bi nastale grudice. Kada ste to napravili, lagano dodajte u mlijeku otopljeni maslac i sve dobro izradite do željene teksture.
Savršeni pire-krumpir odlično će pasati uz pečeno pile, a ako želite naučiti i druge tajne profesionalnih kuhara, pogledajte što smo vam sve pripremili u Školi kuhanja.