Sastojci za rolice od tikvica:
3 manje tikvice
50 grama svježeg kozjeg sira
1 žlica maslinovog ulja
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina
½ čajne žličice svježe iscijeđenog soka od limuna
sol i papar po želji

Priprema:

1. Zagrijte gril tavu ili roštilj.

2. Dobro operite tikvice, pa ih izrežite po dužini na kriške debljine oko pola centimetara.

3. Premažite ih maslinovim uljem, solju i paprom.

4. Ispecite ih na roštilju nekoliko minuta sa svake strane da povrće omekša, ali ne izgubi svoju tvrdoću do kraja.

5. U zdjeli pomiješajte kozji sir, nasjeckani peršin i limunov sok. Pola žlice ovoga nadjeva stavite na rub kriške od tikvica. Zarolajte tikvicu.

Po potrebi možete upotrijebiti čačkalicu ako imate problema sa stabiliziranjem rolica.

6. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke. Odmah poslužite. Dobar tek!

Savjet plus:
Ako želite unaprijediti okus rolica, u sirni nadjev možete dodati komadiće šunke, kobasica, listiće mladog špinata ili koju drugu namirnicu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju