Mirisna pečena piletina idealno je jelo idealno za druženja ili brzi ručak, a poslužiti je možete uz neodoljive pečene štapiće od batata.

Sastojci za piletinu s narančom i ružmarinom:

2 cijela pileća prsa, s kostima
4-6 pilećih zabatka
4-6 pilećih bataka

Marinada:

2 dl soka od naranče
0,5 dl soja sosa
1 žlica suhog ružmarina
6 češnja češnjaka
2 žličice šećera
1 žlica škrobnog brašna

Priprema:

1. Nasjeckajte i pomiješajte sve sastojke za marinadu i ostavite sa strane.

2. Stavite piletinu u veliku zdjelu te prelijte marinadom i prekrijte. Stavite u hladnjak na minimalno 6 do 8 sati. Možete koji put okrenuti piletinu u marinadi.

3. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva.

4. Piletinu stavite u veliku posudu za pečenje. Pecite 40 minuta te polijevajte ostatkom marinade dok se peče. Gotovo je kada blago pozlatni, a ako imate termometar, kada najdeblji dio piletine dosegne temperaturu od 75 stupnjeva.

Savjet: Jelo možete poslužiti s rižom, pečenim krumpirom i drugim povrćem ili nekom drugom kombinacijom povrća i žitarica.

5 kulinarskih zakona za savršeno pečen krumpir Krumpir Krumpir Krumpir - 3 +3 12. Krumpir

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju