Sastojci za kukuruzni kruh:
375 ml mlaćenice
150 grama kukuruzne krupice
125 grama brašna
100 grama rastopljenog maslaca
3 žlice meda
2 velika jaja
2 čajne žličice praška za pecivo
1 čajne žličice soli
prstohvat kajanskog papra u prahu
Priprema:
1. U tavi od lijevanog željeza otopite maslac i ostavite sa strane da se malo ohladi.
2. U zasebnoj zdjeli pomiješajte jaja, kukuruznu krupicu, mlaćenicu, med, pola čajne žličice soli i kajenski papar dok ne dobijete ljepljivu smjesu.
3. U smjesu dodajte pola količine rastopljenog maslaca, a na kraju i brašno koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo te s pola čajna žličice soli.
Brašno nježno umiješajte u smjesu i sve zajedno prebacite na ostatak rastopljenog maslaca u tavi od lijevanog željeza.
4. Kruh stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 25 minuta. Dobar tek!
U YouTube videu chefa Johna pogledajte kako se priprema kruh u tavi od lijevanog željeza.
Kojim ju jelom osvojiti? Talijanski rižoto na koji će pasti baš svaka +3