Sastojci za kukuruzni kruh: 
375 ml mlaćenice
150 grama kukuruzne krupice 
125 grama brašna 
100 grama rastopljenog maslaca 
3 žlice meda 
2 velika jaja
2 čajne žličice praška za pecivo
1 čajne žličice soli 
prstohvat kajanskog papra u prahu 
Priprema: 
1. U tavi od lijevanog željeza otopite maslac i ostavite sa strane da se malo ohladi. 
2. U zasebnoj zdjeli pomiješajte jaja, kukuruznu krupicu, mlaćenicu, med, pola čajne žličice soli i kajenski papar dok ne dobijete ljepljivu smjesu. 
3. U smjesu dodajte pola količine rastopljenog maslaca, a na kraju i brašno koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo te s pola čajna žličice soli. 
Brašno nježno umiješajte u smjesu i sve zajedno prebacite na ostatak rastopljenog maslaca u tavi od lijevanog željeza. 
4. Kruh stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 25 minuta. Dobar tek! 
U YouTube videu chefa Johna pogledajte kako se priprema kruh u tavi od lijevanog željeza.
 
    
        Kojim ju jelom osvojiti? Talijanski rižoto na koji će pasti baš svaka
        
                                                                                    
                
                     
 
                     
 
                     
 
                     
 
                    

 
               
               
               
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            
