Sastojci za kukuruzni kruh:
375 ml mlaćenice
150 grama kukuruzne krupice
125 grama brašna
100 grama rastopljenog maslaca
3 žlice meda
2 velika jaja
2 čajne žličice praška za pecivo
1 čajne žličice soli
prstohvat kajanskog papra u prahu

Priprema:
1. U tavi od lijevanog željeza otopite maslac i ostavite sa strane da se malo ohladi.

2. U zasebnoj zdjeli pomiješajte jaja, kukuruznu krupicu, mlaćenicu, med, pola čajne žličice soli i kajenski papar dok ne dobijete ljepljivu smjesu.

3. U smjesu dodajte pola količine rastopljenog maslaca, a na kraju i brašno koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo te s pola čajna žličice soli.

Brašno nježno umiješajte u smjesu i sve zajedno prebacite na ostatak rastopljenog maslaca u tavi od lijevanog željeza.

4. Kruh stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 25 minuta. Dobar tek!

U YouTube videu chefa Johna pogledajte kako se priprema kruh u tavi od lijevanog željeza.

Kojim ju jelom osvojiti? Talijanski rižoto na koji će pasti baš svaka Rižoto s trevizanskim radičem i dimljenom scamorzom Rižoto s trevizanskim radičem i dimljenom scamorzom Rižoto s trevizanskim radičem i dimljenom scamorzom +4 Rižoto s trevizanskim radičem i dimljenom scamorzom