Sastojci za tijesto bezglutenske pizze:
100 grama zobenih pahuljica
30 grama bezglutenskog brašna
320 grama očišćenog batata
½ čajne žličice soli
2 češnja češnjaka
1 veliko jaje

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

2. U blenderu izmiksajte slatki krumpir batat očišćen i narezan na kockice, pa ga pomiješajte s jajetom, češnjakom, brašnom, zobenim pahuljicama i solju dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

3. Na papir za pečenje razmažite smjesu u obliku pizze, pa ga prekrijte drugim papirom. Stavite peći na kamen za pečenje pizze ili u lim za pečenje oko 35 minuta.

4. Izvadite pizzu iz pećnice, preokrenite je s druge strane, pa ju stavite u pećnicu na još 5 minuta, da dobije hrskavu koricu i s druge strane.

5. Odstranite gornji papir s pizze i dodajte joj umak od rajčice, sir i druge sastojke po želji. Vratite ju u pećnicu na 5 do 10 minuta dok se sir ne otopi i poslužite toplo. Dobar tek!

U videu "Preventiona" pogledajte kako se radi bezglutenska pizza s tijestom na bazi batata.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju