• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Putovanja #kamo na izlet

Slovenci su nam otkrili savršenu rutu za izlete u njihovoj predivnoj zemlji

Slovenija je jedna od onih destinacija koje su uvijek zanimljive i uvijek se čine dobrom idejom, jer je relativno blizu i privlači svojim bogatim sadržajima kroz čitavu godinu...

Punkufer avatar placeholder
Sandra Rončević 30.08.2019 13:51 komentari
viber Created with Sketch.
Izlet u Sloveniju - 27
Izlet u Sloveniju - 27 (Foto:Sandra Rončević)

Galerija Grad Kromberk 44 Planika 44 Šajna 44 Most na Soči 44

U trendu Perilica za pranje ljudi tvrtke Science Co. - 1 Novo doba Japanci su napravili perilicu za pranje ljudi, a evo kako funkcionira Gulaš od krumpira i kobasica Tjedni jelovnik Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna Bijele vode - 25 Idila! Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode

Ljeto se polako bliži svome kraju, ali vrijeme pred nama bi i dalje trebalo biti sunčano i toplo, idealno za provesti još nekoliko dana na otvorenom, u potrazi za lijepim krajolicima i izvrsnim zalogajima. Zato plaže i morske valove zamijenite obližnjom Slovenijom!

Vjerujem da je Slovenija mnogima već dobro poznata turističko-gastronomska destinacija koja nudi mnoštvo različitih sadržaja, od planinarenja, šetnji po prekrasnoj prirodi, otkrivanja živopisnih gradova pa sve do vrsnih proizvođača vina i maslinovog ulja te maštovitih chefova i restorana koji ponajprije poštuju lokalne namirnice i sezonalnost. Ipak, kad ste se posljednji put otisnuli na par dana u Sloveniju?

Dolina Soče

Svoj izlet započnite uz rijeku Soču, točnije ispod jednog od najdužih jednolukih kamenih mostova na svijetu, u okolici Nove Gorice, mjestu pod imenom Solkan gdje će vas osim živahne i bistre rijeke Soče dočekati i Ošterija Žogica. Žogica je obiteljski restoran, nadaleko poznat po svojim bogatim i svježe spravljenim doručcima, među kojima se izdvajaju fritaje od sezonskog bilja, domaće salame i kobasice, fini sirevi, a za sve one koji jutro ne mogu započeti bez voća i jogurta, tu je i voće, i jogurt. Nakon doručka ili ručka, obavezno prošetajte i bacite pogled na prekrasni kameni most. I da, ako niste znali, u planinama iznad vas su se tijekom Prvog svjetskog rata odvijale najsurovije borbe jer se nalazite na području Sočanskog fronta koji je Hemingwayu poslužio kao inspiracija za knjigu „Zbogom oružje“.

Most na Soči Most na Soči (Foto: Sandra Rončević)

Znate li što je frika?

Iz Žogice krenite put Tolmina pa se spustite u Tolminska korita, živopisan kanjon kroz koji vrluda ledena i žuborita rijeka Tolminka. Osvježite se, uživajte u šumovima i azurnim tonovima rijeke, otkrijte skrivene špilje i izvore, uhvatite predah na drvenim mostićima. Uputite se samostalno ili se odlučite na vođeni obilazak koji traje oko sat vremena. Šetnja nije zahtjevna, možete se slobodno na nju uputiti s djecom. A napravite đir, sjednite na friku – slasni specijalitet Posočja, koji se radi od krumpira i sira, nešto kao omlet s krumpirom, odnosno mene neodoljivo podsjeća na švicarski rosti.

Sve u znaku sira

Kad smo već spomenuli sir, ovaj tolminski je prava delikatesa. Stoga s Tolminskih korita produžite prema Kobaridu, koji osim Hiše Franko, ima još gastronomskih dragulja. Jedan od njih je mljekara Planika u kojoj će vam rado ispričati priču o siru i povijesti mljekarstva u tom kraju. Prvi zapisi o proizvodnji sira Tolminc sežu daleko u 13. stoljeće. Ne zaboravite kušati njihove mliječne proizvode i kupiti komad sira za ponijeti kući.

Za sve željne prirode, mira i zelenila, u blizini se nalazi kamp Koren. Tu se možete osvježiti, ali i prespavati. Bilo da ste ponijeli svoj šator ili unajmili drvenu kućicu, u ovom ćete kampu uživati u netaknutim čarima prirode. U kamp Koren mnogi dolaze prvenstveno zbog sportskih aktivnosti koje se nude u okolici; tu se skupljaju i kajakaši, i paraglajderi, i sportski ribolovci. Možete otići na rafting ili iznajmiti brdski bicikl. Ovaj kamp je jedan od prvih kampova u Sloveniji koji nosi eko oznaku. A sirevi koje vlasnici sami rade su naprosto fantastični!

Ako ste poput mene zaljubljenik u sir, onda nikako nemojte preskočiti Jelkin hram koji se nalazi u obližnjoj Drežnici jer će vas tamo okrijepiti finom juhom od sira, a zasladiti najboljim drežničkim štruklima, ali oni nisu sa sirom! Punjeni su aromatičnim nadjevom od oraha, grožđica i ruma, i jedan su od boljih deserata koje sam u zadnje vrijeme jela. U Jelkinom hramu možete i prespavati, na rspolaganju vam je 33 sobe, a upravo na ovom mjestu ćete dobiti i sve potrebne informacije za padobransko jedrenje, naravno ako vam je to zanimljivo.

Restavracija DAM

Za večeru se uputite u Novu Goricu, u restavraciju DAM i pustite da vas chef Uroš Fakuč razmazi svojim elegantnim jelima i okusima koje ćete dugo, dugo pamtiti. Ovaj je chef mlađahan samo po godinama, nikako po stažu jer je svoje iskustvo stjecao po raznim kuhinjama svijeta, pa tako i u prestižnoj kuhinji Gualtiera Marchesija, začetnika suvremene talijanske kuhinje. Njegov rižoto s okusom i mirisom mora naprosto morate probati! Još jedno jelo koje oduševljava i okusom, i izgledom je sashimi od pastrve sa šumskim jagodama i sorbettom od limuna, a za njim ne zaostaje ni grilana hobotnica odimiljena ružmarinom. Ma probajte sve!

Restavracija DAM Restavracija DAM (Foto: Sandra Rončević)

Imate na raspolaganju i dva degustacijska jelovnika, jedan s tradicionalnijim jelima, drugi s onim inovativnijim, a chefu Fakuču prepustite i izbor vina. Ovih se dana očekuje i otvorenje boutique hotela iznad restorana pa ako se uputite u Novu Goricu možda budete među prvima koji će imati priliku noćiti u prekrasno uređenim sobama ovog malog, elegantnog hotela.

Nedaleko Nove Gorice, u brdima u mjestu Pedrovo, vas očekuje i još jedna simpatična destinacija za noćenje i bijeg od vreve grada, ekološka turistična kmetija Toncevi. Ujutro uživajte u doručku spravljenom od domaćih, sezonskih namirnica ili ostanite na ručku – ovdje se jede domaća hrana pripremljena po starim primorskim receptima.

Noćiti, a potom i doručkovati te obilno ručati možete i u Domačiji Šajna u Šepulju, usred Krasa. Šajna broji pet rustikalnih dvokrevetnih soba, jela su à la carte, a gazdarica vas dočekuje s velikim osmijehom i puno zanimljivih priča. I najboljom fritajom od divljih šparoga, kad su u sezoni.

Lipica – najstarija europska staja lipicanaca

Na petnaestak minuta od Šajne nalazi se Lipica, najstarija europska staja i konjušnica za uzgoj lipicanaca. Ovi su konji nastali križanjem arapskih, talijanskih i španjolskih konja, krasi ih osobita elegancija i poznati su u čitavom svijetu. Jeste li znali da se lipicanci rađaju s crnom ili smeđom dlakom, ali u razdoblju između treće i sedme godine mijenjaju dlaku u bijelu? Većinom, ali ne uvijek, tako u Lipici možete vidjeti i konje starije od sedam godina koji nisu promijenili dlaku.

Lipica Lipica (Foto: Sandra Rončević)

U obilazak se možete uputiti sami, ali i organizirano. Postoji nekoliko vođenih obilazaka koji počinju obilaskom staje i same farme gdje po samom ulasku možete vidjeti prekrasne bijele kobile kako pasu, a možete pogledati i predstavu klasične škole jahanja pod nazivom lipička bajka. Možete se uputiti u duži obilazak i na piknik, i to kočijom, a ako još niste odredili mjesto svog vjenčanja, razmislite o Lipici. Naime, na ovom se mjestu sve više organiziraju bajkovita vjenčanja parova iz cijeloga svijeta.

Špacapanova hiša – mjesto za ručak ili večeru

Na ručak ili večeru uputite se u Komen, u Špacapanovu hišu koja se već 40 godina brine za razvoj i promociju kraške gastronomije. Ovdje ćete iz prve ruke saznati kako funkcionira „zero kilometre“ filozofija jer Špacapanovi veliku većinu toga uzgajaju sami, dok sve ostalo nabavljaju s obližnjih seoskih gospodarstava i farmi. Kušajte njihove domaće rakije i likere (komercijalnih ili uvoznih žestica nema), domaći pršut i salame, uživajte u selekciji sireva te domaćem kruhu rađenim s prirodnim kvasom.

Prepustite se u ruke chefa Age Špacapana, osvojit će vas maštovitim kombinacijama namirnica spojenim u slasni zalogaj. S degustacijskog jelovnika izaberite 4 ili 8 slijedova jela, ali se spustite i u Mirovu klet, konobu ispod restorana i svakako probajte i njihova domaća vina napravljena od kraških sorti.

Kraški pršut

U svojoj skitnji Krasom ne propustite degustirati domaći kraški pršut. Skoknite do Q Komel pršutarne, saznajte iz prve ruke sve zanimljivosti o proizvodnji tradicionalnog kraškog pršuta i svakako ga kušajte, a onda se spustite do njihove gostilne Kobjeglava i uživajte u harmoniji okusa raznih delicija kraškoga kraja. Što god probali, neće vas ostaviti ravnodušnima.

Prespavajte u villi Fabiani

Usred prekrasnog brežuljkasog krajolika dočekat će vas prekrasno, renovirano zdanje Ville Fabiani. Riječima je teško dočarati tu ljepotu i mir koji će vas tamo obuzeti, jer tamo je apsolutno sve prekrasno i bajkovito; od ružičnjaka koji broji preko 150 različitih vrsta ruža i prekrasnog cvijeća, do pomno i elegantno uređenog interijera i raskošnih soba, preko priče o povijesti same vile, ali i procesu renovacije o koje će vam sa širokim osmijehom ispričati vlasnica, gospođa Blanka, arhitektica koja je i zaslužna za to kako vila danas izgleda.

Njen će vam suprug ispričati priču o pikolitu, lokalnoj sorti vina i nasadima vinograda koji su posadili pa vas povesti u svoj fantastično uređeni podrum na degustaciju. A potom možete sjesti u hladovinu stoljetne murve i uživati u čaši vina i pričama domaćina do dugo u noć. Zvuči kao idealan odmak od svakodnevice, zar ne? Ili kao idealno mjesto za intimno i malo drukčije vjenčanje.

Upoznajte male lokalne proizvođače i mala gospodarstva

U široj okolici se nalaze i prava mala gurmanska odredišta, poput ošterije Branik u koju se uputite na doručak ili ručak, kuhinja je ista kao i u cijelom kraju, domaća i izvorna, a u proljeće i rano ljeto obiluje jestivim samoniklim biljem. Produžite dalje do vinarije Lisjak gdje će vas pored izvrsnih vina dočekati i izvrsna kuhinja, opet lokalna i tradicionalna, ali s onim finim modernim twistom pod motom „Domače, malo drugače!“. Kod Lisjaka obavezno probajte pršut! Drukčiji je od svih koji ste probali do sad i neodoljivo podsjeća na našu suhu šunku, onako kako se ona spravlja u centralnoj Hrvatskoj i dijelovima Like. Nakon Lisjaka krenite put Barkole, seoskog gospodarstva koje vode presimpatičnih mladih ljudi, odnosno mladi bračni par. Kušajte njihova vina, kao i njihove slasne domaće kuhane kobasice. Zamezite i razmazite se, žurit ćete neki drugi put.

Vinarija Lisjak Vinarija Lisjak (Foto: Sandra Rončević)

Kras nije samo pršut i vino, Kras je i izvrsno maslinovo ulje, a jedan od nagrađivanih maslinara je i oljarstvo Ronki. Njihovo ulje je točno onakvo kakvo treba biti, bogato je, miriše na travu i gorkastog je okusa i uz njega vam treba samo komad friškog kruha. Dobro, i čaša dobro ohlađenog bijelog vina jer odlično vino i maslinovo ulje se super nadopunjuju.

Ako ste u međuvremenu ogladnili, uputite se u Restavraciju Grad Kromberk, restoran smješten u drevnom dvorcu. Započnite vaš ručak uz osvježavajući gin tonic, a nakon toga se udubno smjestite na terasi dvorca, naručite svoje jelo, čašu vina i uživajte u pogledu. Sve oko vas je zeleno. Kuhinja? Već i sami možete zaključiti; naglasak je stavljen na lokalne sezonske namirnice koje se nabavljaju svako jutro, bilo na tržnici ili iz obiteljskog vrta. Tanjuri chefa Aleša Šibava, koji je iz lude zaljubljenosti u gastronomiju napustio svoju strojarsku struku, su lijepo izbalansirani i zanimljivo prezentirani. Kad je ljubav u pitanju, može li biti drukčije?

Za večeru se uputite natrag u Novu Goricu, u restoran Calypso koji slovi kao jedan od najboljih hotelskih restorana u Sloveniji. Restoran Calypso odlikuje se profinjenošću i elegancijom, a nalazi se u sklopu hotela i casina Perla, gdje možete i noćiti, ali i okušati sreću u raskošnom casinu. Jela chefa Dalibora Janačkovića imaju poznati mediteranski prizvuk, precizno su i moderno posložena, a pri njihovom spravljanju koriste se najbolja maslinova ulja, svježe začinsko bilje te piranska sol. Posebna se pažnja posvećuje slasticama, nikako ih nemojte preskočiti!

Vipavska dolina

Jedan dan posvetite lutanju Vipavskom dolinom i kušanju vina lokanih vinara koji posebnu pažnju posvećuju starim, lokalnim sortama kao što su barbera, refošk, rebula ili stare autohtone sorte poput zelena te pinele koji uspijevaju jedino u Vipavskoj dolini.

Uputite se do vinarije Štokelj, kušajte njihovu pinelu ili rose, poslušajte priču o pravoj maloj obiteljskoj vinariji i zamezite uz domaće suhomesnate proizvode i sir. Produžite malo dalje do vinarije Ferjančič pa kušajte i njihove pinelu, zelen i rebulu. Osim vina, obitelj Ferjančič se bavi i uzgojem prekrasnih trešanja.

Svoju vinsku turu zaokružite posjetom vinariji Guerila, koja se od ostalih razlikuje po biodinamičkom pristupu. U modernoj, arhitektonski zanimljivo riješenoj vinariji, dočekat će vas ponovno priča o pineli i lokalnim sortama Vipavske doline, ali i snovima, idejama i željama vinara Zmagoslava Petriča koje pretvorio u stvarnost. A stvarnost je takva da ovdje sve diše u skladu s prirodom. Ključ života je u harmoniji i ravnoteži, kaže ovaj samozatajni vinar. Fermentacije su spontane, a vino je buteljirano bez filtracije. Ako ste se ikad htjeli upoznati s takozvanim orange vinima, Guerila je idealno mjesto za to, vjerujte.

Vinarija Guerila Vinarija Guerila (Foto: Sandra Rončević)

Iz Vipavske se doline nikako nemojte vratiti da ne posjetite Vipavski Križ, preslatko mjestašce na brdu, s kojeg puca pogled na Vipavsku dolinu i obližnju Ajdovščinu. Okrijepite se u vinskom baru Darovi Vipavske gdje će vas dočekati srdačna gospođa Mirjana, vlasnica ovog divnog bara i prekrasno uređene trgovinice u kojoj možete kupiti različite proizvode malih lokalnih proizvođača. Preselivši se iz Ajdovščine i nastanivši se u Vipavskom Križu, gospođa Mirjana je službeno postala 61. stanovnica Vipavskog Križa. Možete li zamisliti taj spokoj i mir?

Slovenija je jedna od onih destinacija koje su uvijek zanimljive i uvijek se čine dobrom idejom, jer je relativno blizu i privlači svojim bogatim sadržajima kroz čitavu godinu. Uputite se u Sloveniju na dan, dva, tri i upoznajte njene još neotkrivene dijelove, vratit ćete se siti, opijeni i zadovoljni.


 

  • #kamo na izlet
  • #Slovenija
  • #putopis
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Brzi kolač od mandarina: Mirisna voćna rapsodija gotova za samo pola sata
Tako sočno
Brzi kolač od mandarina: Mirisna voćna rapsodija gotova za samo pola sata
Fine dining po promo cijeni: Najbolji hrvatski restorani još mjesec dana nude posebne menije
Pokrovitelj Mastercard
Fine dining po promo cijeni: Najbolji hrvatski restorani još mjesec dana nude posebne menije
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Idila!
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Za potpuni reset: Udobna kuća za odmor koja obećaje dobru zabavu u svako doba godine
Kraj Gospića
Za potpuni reset: Udobna kuća za odmor koja obećaje dobru zabavu u svako doba godine
Okus djetinjstva: Recept za starinsku slatku pitu od bundeve
Jednostavno
Okus djetinjstva: Recept za starinsku slatku pitu od bundeve
Bez brašna: Recept za prefinu pitu od svježeg sira za snažnije mišiće
Brzinski recept
Bez brašna: Recept za prefinu pitu od svježeg sira za snažnije mišiće
Perilica za pranje ljudi japanske tvrtke Science Co.
Novo doba
Japanci su napravili perilicu za pranje ljudi, a evo kako funkcionira
Jedan grad, dvije države: Znate li kuda prolazi načudnija državna granica na svijetu?
Pazite kamo stajete
Jedan grad, dvije države: Najčudnija državna granica na svijetu prolazi Europom
Tjedni jelovnik jednostavna i jeftina jela od 27.10. do 2.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna
Pirjani kupus sa slaninom: Fino jelo za koje vam treba malo vremena i samo pet sastojaka (i sol i papar)
Za pola sata
Pirjani kupus sa slaninom: Fino jelo za koje vam treba malo vremena i samo pet sastojaka (i sol i papar)
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Idila!
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Čudesno francusko jelo koje slavu duguje žilavom mesu: Recept za meku piletinu u prefinom umaku
coq au vin blanc
Čudesno francusko jelo koje slavu duguje žilavom mesu: Recept za meku piletinu u prefinom umaku

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
"Otkazuju Božić!" Evo što se događa s popularnim božićnim sajmovima, lavinu je pokrenula objava na društvenim mrežama
privlače milijune
"Otkazuju Božić!" Evo što se događa s popularnim božićnim sajmovima, lavinu je pokrenula objava na društvenim mrežama
Snažan udar za Rusiju: Napadnuta Moskva, zatvorene zračne luke, ima mrtvih
Oglasio se gradonačelnik
Snažan udar za Rusiju: Napadnuta Moskva, zatvorene zračne luke, ima mrtvih i ozlijeđenih
VIDEO Snažan potres pogodio Tursku
Tlo ne miruje
VIDEO Snažan potres pogodio Tursku
show
Priča o Nadji Marini iz Supertalenta
senzacija s društvenih mreža
Tko je djevojka koja je podigla prašinu u Supertalentu? Njezin ples s Milom Kitićem vidjeli su milijuni!
Nadja Marina u petoj emisiji showa Supertalent
''Nažalost, plesati ne znaš...''
Oštar komentar Martine Tomčić: ''Žao mi je što ovakvu ljepotu prosipaš za jeftine pare''
Nicholas Ypil u petoj emisiji showa Supertalent
''O moj Bože, što je ovo?!''
Draga Martina, potpuno razumijemo tvoje suze: ''Ovo je jedan od najljepših vokala u Supertalentu ikada!''
zdravlje
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Najvažniji obrok u danu
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Zapečena tjestenina: Recepti sa sirom, piletinom, vrhnjem i ostalo
10 recepata
Zapečena tjestenina: Recepti sa sirom, piletinom, vrhnjem i ostalo
Ako s ovom navikom prestanete i u 50-ima, možete usporiti pad pamćenja za čak 20 %!
Znanstvenici otkrili
Ako s ovom navikom prestanete i u 50-ima, možete usporiti pad pamćenja za čak 20 %!
zabava
Poruka radnicima parkinga nasmijala prolaznike pa postala viralni hit
Pogledajte što im je poručio
Poruka radnicima parkinga nasmijala prolaznike pa postala viralni hit
"Sve balkanske mame ikad": Objava postala hit u regiji, reagira li i vaša mama ovako?
LOL
"Sve balkanske mame ikad": Objava postala hit u regiji, reagira li i vaša mama ovako?
Prizor s Črnomerca nasmijao gledatelje: "Sve pametniji auti, sve tupaviji ljudi"
Malo se izgubio
Prizor s Črnomerca nasmijao gledatelje: "Sve pametniji auti, sve tupaviji ljudi"
tech
Revolucionalna i izuzetno učinkovita metoda, mogla bi liječenje raka prebaciti iz bolnica u domove pacijenata
Fototermalna terapija
Revolucionalna i izuzetno učinkovita metoda, mogla bi liječenje raka prebaciti iz bolnica u domove pacijenata
Sreća po uputama umjetne inteligencije: ChatGPT donio Amerikanki sreću i više od 90.000 eura
Gubimo li posve kontrolu?
Sreća po uputama umjetne inteligencije: ChatGPT donio Amerikanki sreću i više od 90.000 eura
Zatrovana umjetna inteligencija: Stručnjak upozorava koliko su AI modeli poput ChatGPT-a zapravo ranjivi
Istraživanja to potkrijepila
Zatrovana umjetna inteligencija: Stručnjak upozorava koliko su AI modeli poput ChatGPT-a zapravo ranjivi
sport
Yamal je nakon El Clasica upalio mobitel i odmah napravio ovo: Raskol u reprezentaciji Španjolske!
kaos!
Yamal je nakon El Clasica upalio mobitel i odmah napravio ovo: Raskol u reprezentaciji Španjolske!
Roko Jurišić šokiran nakon utakmice u Rijeci: "To rade bolesni umovi bez trunke empatije i odgoja"
EMOTIVNO OTKRIO
Roko Jurišić šokiran nakon utakmice u Rijeci: "To rade bolesni umovi bez trunke empatije i odgoja"
Dinamo šokiran u Vinkovcima: Vukovar upisao veliku pobjedu
Modri razočarali
Dinamo šokiran u Vinkovcima: Vukovar upisao veliku pobjedu
tv
Supertalent: Nicolas od srca poručio Martini: "Pobrinut ću se da tvoj zlatni gumb bude vrijedan!"
ČESTITAMO!
Nicolas od srca poručio Martini: "Pobrinut ću se da tvoj zlatni gumb bude vrijedan!"
U dobru i zlu: Ima loše mišljenje o sebi i teško ju je razuvjeriti
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Ima loše mišljenje o sebi i teško ju je razuvjeriti
Kumovi: Mislila je da će joj biti lakše, ali za neke stvari čovjek nikad ne ojača
KUMOVI
Kumovi: Mislila je da će joj biti lakše, ali za neke stvari čovjek nikad ne ojača
putovanja
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Idila!
Bijele vode: Hotel usred nacionalnog parka u koji Hrvati dolaze radi fer cijena, hrane i predivne prirode
Perilica za pranje ljudi japanske tvrtke Science Co.
Novo doba
Japanci su napravili perilicu za pranje ljudi, a evo kako funkcionira
Tjedni jelovnik jednostavna i jeftina jela od 27.10. do 2.11. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka: 7 cjenovno prihvatljivih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna
novac
Sprema li Adris konačno preuzimanje velike slovenske osiguravateljske kuće?
nikad ostvarena želja
Sprema li Adris konačno preuzimanje velike slovenske osiguravateljske kuće?
Najbolji dan u povijesti švedske kompanije – dionice lete nakon izvještaja o zaradi
Burze se užarile
Najbolji dan u povijesti švedske kompanije – dionice lete nakon izvještaja o zaradi
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
lifestyle
Doris Dragović u bijelim tenisicama na koncertu u Makarskoj
UVIJEK SVOJA
Doris Dragović: Najudobnije tenisice i hlače u "najjesenskijoj" boji za koncert u Makarskoj
Demi Moore u vrtoglavim petama od 15,5 centimetara Saint Laurent
A gore baršun
Demi Moore: Čizme "neboderke" s petom od 15,5 cm koje najbolje opisuju riječi - opasno dobre
Famozno uređen stan obitelji Frančić u Kaštel Kambelovcu
IDILA OBITELJI FRANČIĆ
Famozan stan u Kaštel Kambelovcu za koji mnogi pogrešno misle da ga je uređivao dizajner, a ne domaćica i mama dvoje djece
sve
Yamal je nakon El Clasica upalio mobitel i odmah napravio ovo: Raskol u reprezentaciji Španjolske!
kaos!
Yamal je nakon El Clasica upalio mobitel i odmah napravio ovo: Raskol u reprezentaciji Španjolske!
Priča o Nadji Marini iz Supertalenta
senzacija s društvenih mreža
Tko je djevojka koja je podigla prašinu u Supertalentu? Njezin ples s Milom Kitićem vidjeli su milijuni!
Roko Jurišić šokiran nakon utakmice u Rijeci: "To rade bolesni umovi bez trunke empatije i odgoja"
EMOTIVNO OTKRIO
Roko Jurišić šokiran nakon utakmice u Rijeci: "To rade bolesni umovi bez trunke empatije i odgoja"
Lovrenška jezera - 12
Idealno bez obzira na formu

Lovrenška jezera: Čudesna šetnja neobičnim krajolikom kakav ne očekujete u susjedstvu

Zbog osjetljivosti ekosustava, posjetiteljima je dopušteno kretanje isključivo po drvenim stazama-mostićima koje vode kroz močvaru. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Brežice - 27 Putovanja
    Iznenađenje iza ugla

    Jednodnevni izlet u Brežice: Preslatki slovenski gradić uz granicu koji nudi puno više od povoljnijeg šopinga

  • Idrija - grad rudnika žive, čipke i tradicionalne gastronomije - 9 Putovanja
    Pun iznenađenja

    Lijepa Idrija usred još ljepše prirode: Grad pod kojim teče tekuće srebro, a kolači se poslužuju - s čipkom

  • Lovrenška jezera - 12 Putovanja
    Idealno bez obzira na formu

    Lovrenška jezera: Čudesna šetnja neobičnim krajolikom kakav ne očekujete u susjedstvu

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close