No, prije negoli spakirate ruksake i krenete na put, provjerite u koje se programe vjernosti možete uključiti kako biste na putovanju prošli jeftinije. Najodaniji kupci, kroz programe vjernosti, uvijek prolaze najbolje jer imaju pravo na razne pogodnosti i popuste zbog kojih je lakše ostati unutar kućnog budžeta.

Izbjegnite gužve i nađite osvježenje od vrućina Izbjegnite gužve i nađite osvježenje od vrućina (Foto: Getty Images)

Jedan takav nudi i INA, koja kroz svoj Loyalty program daje bodove za gotovo svaku potrošenu kunu na njihovim maloprodajnim mjestima, neovisno o tome točite li gorivo ili kupujete grickalice. U trenutku kada postanete njihovim članom, odmah dobivate status Blue člana i besplatnu kavu dobrodošlice.

Što više napredujete kroz statuse programa, to više pogodnosti dobivate, pa ćete tako dobiti popust na visokokvalitetna goriva, autokozmetiku, usluge pranja, ali i na bogatu gastro punudu. Dodatnih 300 bodova dobivaju i čitatelji Punkufer.hr-a uz predočenje kôd preporuke PUNKUFER nakon prve kupnje uz INA Loyalty karticu. 

Skinite INA Loyalty aplikaciju kako bi u svakom trenutku mogli pratiti svoj napredak, ali i dobivati dodatne informacije o izazovima i igrama u kojima možete ostvariti dodatne pogodnosti i popuste. 

Pazin i Zarečki krov

Pazin i Zarečki krov Pazin i Zarečki krov (Foto: Getty Images)

Možda putovanje do Pazina traje dva i pol sata, no doživjeti Zarečki krov izbliza definitivno će se isplatiti. Ta pećina specifičnog izgleda preko koje rijeka Pazinčica u svojem padu stvara deset metara visok vodopad i jednako toliko duboko jezero posjetitelje ostavlja bez daha. Ovo glavno kupalište i odmaralište brojnih Pazinjana, koje je ujedno i jedan od većih slapova u Istri, djeluje kao nešto što ne bismo trebali vidjeti u Lijepoj Našoj, već na nekoj egzotičnoj destinaciji. Taj skriveni kutak Istre pravi je raj i za avanturiste koji traže dozu adrenalina jer špilja ima uređene mnoge smjerove za sportsko penjanje, od kojih smjer „Zmija“ slovi kao najteži u Hrvatskoj.

Pazin i Zarečki krov Pazin i Zarečki krov (Foto: Getty Images)

Iako se za ovu prirodnu ljepotu valja malo pomučiti, moramo priznati da se lako zamisliti na tom prekrasnom mjestu daleko od civilizacije. Jedino o čemu treba se brinuti jest da sa sobom ponesete dovoljno hrane i vode, a potom na povratku možete stati i na jedno od Ininih maloprodajnih mjesta i uživati u domaćoj kuhinji njihovih restorana dok vam se sliježu dojmovi od cijelog dana. Jelovnik se mijenja svaka dva mjeseca, pa ćete uvijek moći uživati u novim specijalitetima. Ako ste član INA Loyalty programa, jesti domaće višestruko će vam se isplatiti jer svaka transakcija nosi nove bodove, a time i pogodnosti.

Hrvatska Kostajnica

Hrvatska Kostajnica Hrvatska Kostajnica (Foto: Getty Images)

Udaljena sat i pol od naše metropole, Hrvatska Kostajnica idealno je mjesto za jednodnevni izlet s ekipom ili obitelji. Možda na prvu nikad ne biste razmišljali o odlasku u ovaj grad na samoj granici s Bosnom i Hercegovinom, no on ima itekako mnogo toga u ponudi. Ime duguje popularnoj kestenijadi koja se svake godine održava u tom gradu, a pred kraj srpnja sudjeluje i u popularnom međunarodnom rafting natjecanju Una Regata na rijeci Uni, događaju zbog kojeg cijeli grad oživi i koji ne biste trebali propustiti.

Rijeka Una Rijeka Una (Foto: Getty Images)

Najveća atrakcija jest kaštel Stari grad Zrinski, koji se nalazi na malom otočiću u središtu rijeke, a kada vas istraživanje grada umori, rashladiti se možete na jednoj od plaža na rijeci Uni, koja će vas osvježiti i napuniti elanom za ostatak dana.

Senj

Senj Senj (Foto: Getty Images)

Jedna od manje razvikanih destinacija je i grad Senj. Možda spomenuta mjesta imaju prekrasne plaže, no i Senj ima svojeg konja za trku. Točnije, više njih jer osim gradske Senjske plaže, tu je i plaža Prva Draga, a nešto južnije i Ujča. Spokoj, mir, tišina i samo zvuk valova i cvrčaka. Ove slikovite vizure s pogledom na otoke nude pravu vrstu odmora za dušu i tijelo, daleko od gradskog šušura.

Ideje za jednodnevni izlet Ideje za jednodnevni izlet (Foto: Getty Images)

Ako pak volite biti u žiži događanja, posjetite Senj u kolovozu za vrijeme njegova ljetnog karnevala i na jedan dan postanite netko drugi. Predvođeni meštrom karnevala, u ovoj atrakciji sudjeluje nekoliko tisuća maškara iz cijele Hrvatske, a i šire. Pridružite se karnevalu i uživajte u šarenoj i veseloj povorci prepunoj glazbe i smijeha.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom INA po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju