Uživanje u ljepoti Jadranskog mora i istraživanje prekrasnih obalnih mjesta glavni su razlozi zbog kojih mnogi putnici dolaze ljeti u Hrvatsku. Ako planirate posjetiti ovaj predivan dio naše zemlje, ne propustite priliku za jednodnevne izlete brodom koji vam omogućuju da istražite nevjerojatne destinacije uz obalu. U nastavku vam predstavljamo nekoliko izvrsnih izleta brodom koji će vam pružiti nezaboravno iskustvo.

5 otoka i Modra špilja

Polazak: iz Splita ili Trogira / cijena: 100 eura po osobi
Ruta: Modra špilja, Komiža, Stiniva, Budikovac, Plava laguna, otok Hvar

Krenite na pustolovinu u maloj grupi ili na privatni obilazak pet otoka gliserom, uključujući ronjenje u modrim prostranstvima, posjet šarmantnoj Komiži i razgledavanje Hvara. Cijena po osobi iznosi oko sto eura, a imati ćete prilike istražiti i Modru špilju. Modra špilja, poznata je po nevjerojatnom svjetlosnom fenomenu, pružit će vam prizor koji će ostati urezan u vaše sjećanje.

Kada sunčeva svjetlost prolazi kroz podvodni otvor špilje, stvara se prekrasan plavi sjaj koji obasjava unutrašnjost. Ovo je trenutak kada ćete se osjećati kao da ste zakoračili u čarobni svijet.

Izlet na Elafitske otoke s ručkom

Polazak: iz Dubrovnika / cijena: 50 eura po osobi

Smirite se uz kristalno čisto more dok plovite dubrovačkom obalom i otvorite svoja srca prema nevjerojatnoj ljepoti Elafitskih otoka. Ovo otočje, koji uključuje otoke poput Lopuda, Šipana i Koločepa, nudi idilične lokacije za opuštanje i uživanje u prekrasnoj prirodi. Prilikom posjete Elafitskim otocima, imat ćete priliku kušati pravu mediteransku kuhinju.

Dubrovačka regija također je poznata po svom maslinovom ulju, a posebno je vrijedno spomenuti ulje proizvedeno od ploda stare dubrovačke masline. Ovo ulje ima jedinstvenu aromu i okus koji će vas oduševiti. Jednodnevni izlet brodom po dubrovačkom arhipelagu pružit će vam savršeno kombiniranje opuštanja, gastronomskih užitaka i istraživanja prekrasnih otoka.

Izlet brodom na Kornate s ručkom i zaustavljanjem za kupanje

Polazak: iz Zadra / cijena: 63 eura po osobi

Divite se prirodnim ljepotama otoka Kornata i pogledu na Park prirode Telašćica. Ovaj klasičan izlet brodom morate odabrati ako nikada do sad niste posjetili Nacionalni park Kornate. Izlet traje od 10 sati ujutro, a završava u kasnim popodnevnim satima.

Izlet brodom do Plave lagune, potopljenog broda i Šolte s ručkom i pićem

Polazak: iz Splita / cijena: 48 eura po osobi

Uživajte u prekrasnom suncu, svježem zraku na Jadranskom moru s lokalnim okusima i ljetnim vibracijama na krstarenju čije je polazište u Splitu. Zaustavite se na svom prvom odredištu u zaljevu Nečujam ili "Zaljevu brodoloma" za priliku za kupanje i ronjenje, nakon čega slijedi posjet mjestu Maslinica. Plivajte i ronite u moru, opustite se na plaži, popijte kavu ili sladoled ili prošećite ovim malim selom. Nakon Šolte, put se nastavlja do Drvenika gdje se možete okupati u Plavoj laguni.

Pula: krstarenje uz zalazak sunca s promatranjem dupina

Polazak: iz Pule / cijena: 55 eura po osobi

Gledajte razigrane dupine i uživajte u zadivljujućim večernjim pogledima na Pulu i Nacionalni park Brijuni. Trosatna plovidba započinje u pulskoj luci i nastavlja se uz obalu Nacionalnog parka Brijuni gdje ćete krenuti u potragu za dupinima. Dupini su česti posjetitelji brijunskog akvatorija zbog obilja ribe koju dolaze loviti u večernjim satima.
 


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju