1. Sveti Stefan je velika atrakcija Budvanske rivijere i po mnogima najljepša plaža Crne Gore. Dio je istoimenog bivšeg ribarskog sela koji je prije pola stoljeća pretvoren u poluotok-hotel.

2. Ime je dobila prema svetom Stjepanu Prvomučeniku kojemu je izgrađena i posvećena najveća crkva na otoku. Na Svetom Stefanu nalaze se čak tri crkve. Prva građevina – utvrda – izgrađena je davne 1442. godine kao sklonište od najezde Turaka.

Aman Putovanja Crnogorski resort na otočiću ribara gdje je "hvala" najčešća poštapalica

3. Sveti Stefan je nekoć bio otok, no danas je s kopnom povezan uskom prevlakom.

4. Prostire se na oko 0,3 četvorna kilometra u Jadranskom moru, a obuhvaća i 50 kamenih kuća koje su preuređene u vile te su dio najluksuznijeg crnogorskog ljetovališta Aman Resorts Sveti Stefan.

5. Šljunčano-pješčana plaža Sveti Stefan podijeljena je mostom što vodi do otoka na dva dijela. S lijeve strane je takozvana gradska plaža duga oko 350 metara na kojoj možete boraviti besplatno. S desne strane je plaža duga oko 180 metara koja pripada Aman Resortsu Sveti Stefan te gdje se smiju sunčati i kupati samo njihovi gosti.

Sveti Stefan - 1 Putovanja Divota na jugu Jadrana: 7 terasa s pogledom na najljepšu crnogorsku plažu

6. S obzirom da Aman Resorts Sveti Stefan obuhvaća tek 50 soba i apartmana na otoku te osam na kopnu u sklopu Vile Miločer, a noćenje stoji oko 800 eura na noć jasno je kako su na hotelskoj plaži gužve manje, a slobodnog prostora je više čak i usred ljeta.

7. Pokraj plaže nalazi se šetalište s palmama, oleandrima i maslinovim stablima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju