O potencijalnom ljetovanju u Crnoj Gori priča se svake godine, dobra zabava u ovoj zemlji opjevana je u brojnim pjesmama, a o otoku Sveti Stefan svi su čuli, ako ne ranije, onda kada je proslavljeni tenisač Novak Đoković ovu atraktivnu lokaciju odabrao za vjenčanje sa svojom sadašnjom suprugom Jelenom.

Ovaj otok danas predstavlja jedno od najluksuznijih ljetovališta ne samo u Crnoj Gori već i na Jadranskom moru.

A što je da je, svojim izgledom oduševi vas već iz daljine. Što mu se više približavate, dobivate dojam da ulazite u neku malu bajku. Taj osjećaj kao da potvrđujete kad vas osoblje Aman resorta Sveti Stefan dočeka kao da ste najbitnija osoba na svijetu – sa širokim osmijesima, toplim ručnicima i osvježavajućim napitcima, a vi samo ponavljate hvala, hvala do unedogled i osvrćete se oko sebe da provjerite je li to sve neka šala.

No priči je tu tek početak. U samo jednoj polusatnoj šetnji kroz kamene uličice ovaj vas mali labirint osvoji svojom izoliranošću, mirom, ljepotom, pogledom, tišinom, mirisom.

Aman Aman (Foto: PR)

Čitava pozadina ove ljepote, a zanimljivo je da je riječ o resortu koji je izgrađen na postojećim građevinama ribarskog sela koje datira iz 16. stoljeća, odmah vas nekako uvuče u svoju malu čahuru. Nakon početnog dojma, koji je i više nego savršen, još se više oduševite kad se smjestite u svoju kućicu za goste, jednu od njih 51 koliko ih ima na otoku.

Zanimljivo je da nijedna od njih nije ista i da je svaka uređena na svoj način, ali svaka odiše posebnim šarmom, udobnošću i ljupkošću jer naime, osnovna filozofija Aman brenda je spajanje luksuznog odmora s lokalnom kulturom, poviješću i nasljeđem.

Još k tome, nijedan resort pod brandom Aman nema više od 50-ak soba kako bi se održala visoka razina usluge.

Pored soba tu su i divni restorani u kojima, osim u unutrašnjosti, u više nego ukusnoj hrani možete uživati na jednoj od terasa s predivnim pogledom i okruženjem.

No tu uživanju nije kraj. Ako ste pomislili da se više od ovoga ne možete opustiti i odmoriti, prevarili ste se. Za potpuni užitak samo se treba zaputiti u prostrani spa & welness centar u uvali s pristupom privatnoj plaži. Teško je uopće objasniti kakav mir tamo vlada u svakom kutku, a nakon nekoliko sati provedenih u toj oazi punoj pozitivne energije iziđete kao preporođeni.

Aman Aman (Foto: PR)

Od resorta do spa-centra može se zaputiti automobilom, ali i predivnom šetnicom, na putu koje je obavezno stajalište Villa Miločer, graciozna ljetna kraljevska rezidencija koja je 1934. godine izgrađena za obitelj Karađorđević. Vila gleda na more i s tri je strane okružena gustom šumom cedra, borova i maslina. Divota samo takva.

No kad već toliko pričamo o luksuzu, ali onom profinjenom, sve će možda biti malo jasnije ako kažemo da je ovo mjesto 50-ih godina prošlog stoljeća bilo omiljeno mjesto svjetskog jet seta.

Iako listu slavnih gostiju iz resorta ne komuniciraju jer je to protivno njihovoj politici, Google i svjetski mediji kažu da su ovdje odmarale zvijezde poput Kirka Douglasa, Sofije Loren, Sylvestera Stallonea, Claudije Schiffer, Jeremyja Ironsa, Elizabeth Taylor, a među posljednjima tu su odmarali i Beckhamovi.

Sve su to osobe koje traže privatnost i bijeg od stvarnosti, a sa sigurnošću možemo reći da je to ovdje tako lako pronaći, a dojmovima dugo treba da se slegnu.

Priča o brendu Aman krenula je s Tajlanda i proširila se svijetom. Spomenuti brend osnovao je i osmislio nizozemsko-indonezijski poduzetnik i vizionar Adrian Zecha, a prvi Aman otvoren je u Phuketu u prosincu 1987. godine i nosio je ime Amanpuri. Nakon prvog, otvarali su se i ostali na lokacijama u Francuskoj, Indoneziji, Tajlandu, Kambodži, Maroku, Filipinima, SAD-u, Indiji. Danas postoje 34 Aman resorta u 21 zemlji.

Aman Aman (Foto: PR)

Petros Stathis vlasnik je kompanije Adriatic Properties, koja upravlja resortom Aman Sveti Stefan, kao i hotelom Aman Venecija, a investirat će i u izgradnju Aman resorta u Cavtatu.

“Sa Svetim Stefanom krenuli smo u ponovno oživljavanje zvijezde koja je izblijedjela, a nekada je bila vodeće svjetlo crnogorske industrije”, objašnjava gospodin Stathis, koji i Hrvatsku smatra prekrasnom zemljom.

“Hrvatska je divna zemlja, bogata poviješću, ima prekrasnu prirodu, pozitivne ljude, a potencijal koji nudi Cavtat jest ono najatraktivnije u ovoj priči. To je velika prilika za nas i imat će veliku ulogu u tekućim ulaganjima u Hrvatsku'', zaključio je Stathis koji u Cavtat planira uložiti 50 milijuna eura.

Znamo da je Hrvatska i sama po sebi postala atraktivna svjetski slavnim imenima, a ostaje nam tek vidjeti koja će se slavna lica tek odlučiti posjetiti Lijepu Našu nakon što ovaj luksuzni resort osvane u našoj zemlji.

Kampiranje - 1 Putovanja 3 genijalna kampa u Sloveniji za pravi odmor

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju