Šumski park Santaishan ogromna je turistička atrakcija u kineskom gradu Suqian u sjevernoj provinciji Jiangsu, a koju svake godine posjećuju milijuni ljudi.

Park se ponosi livadama i prekrasnim poljima cvijeća koja su okružena stablima i vodenim površinama, a kroz koje vijugaju uređene šetnice.

Ne samo da je mjesto savršeno za šetnju i (snimanje fotografija za Instagram) uživanje u prirodi, već predstavlja i "pluća“ grada u kojem živi oko 5 milijuna stanovnika.

Izdignute šetnice Izdignute šetnice (Foto: Profimedia)

Prekrasna polja cvijeća

Malo tko izvan Suqiana bi pogodio da se na mjestu ovoga parka prije svega 10 godina nalazila ogromna zapuštena šikara.

Unajmljen je tim arhitekata iz tvrtke Turenscape koji su osmislili šumski park kao katalizator transformacije napuštenog krajolika i povećavanje vrijednosti okolnog zemljišta u novoj prigradskoj četvrti.

Lokalno stanovništvo tvrdi da je travanj i svibanj najbolje vrijeme za posjet ovome mjestu jer je cvijeće u punom cvatu i stvara zapanjujuće prizore.

Kako Santaishan izgleda iz ptičje perspektive, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Opasna šetnica na planini koju turisti obožavaju prelaziti bez zaštitne opreme Greben Gaoyi, okrug Chenzhou u kineskoj provinciji Hunan - 5 Greben Gaoyi, okrug Chenzhou u kineskoj provinciji Hunan - 3 Greben Gaoyi, okrug Chenzhou u kineskoj provinciji Hunan - 2 +1 Greben Gaoyi, okrug Chenzhou u kineskoj provinciji Hunan - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju