Nusa Penida otočić je smješten tik do puno poznatijeg indonežanskog susjeda, Balija. No, to ne znači da ga trebate preskočiti. Naprotiv, riječ je o pravom malom biseru na kojem ćete pronaći jedne od najljepših plaža Indonezije.

Zajedno s obližnjim otokom Lembonganom, sklonište je za ptice. Pripadnici lokalnih zajednica iskoristili su čitava sela i regulacije kako bi im pružili ugodno i sigurno mjesto za boravak. Među njima su i mnoge ugrožene vrste kao što je npr. čvorak specifičan za to područje.

Nusa Penidu odlikuju prekrasne plaže i očuvana priroda, stoga ne čudi što ga zovu najegzotičnijim u susjedstvu Balija. Kamene formacije i stari hramovi krase njegove rubove i unutrašnjost, a ako ne vjerujete dok ne vidite, zavirite u galeriju i pogledajte slavnu plažu zvanu Dijamantnom (Diamond beach).

Naprosto se ne zna odakle je ljepši pogled: s vrha klifova ili s bijele pješčane plaže okružene tirkiznim morem, zaštićene stijenama. S vrha do same plaže vode stepenice isklesane u kamenu, a iznad njih se nadvijaja ogromne stijene i kraljevske palme.

Mnogi pretpostavljaju da je svoje dijamantno ime dobila po ogromnoj stijeni koja strši iz mora, a ima oblik dijamanta. Ili jer je jednostavno lijepa kao dijamant. Postoji mogućnost da ne budete sami, ali ne mislimo na turiste. Ovdje obitavaju i velike kornjače pa ćete imati i slatko društvo kojem će trebati pola sata da stigne do vas.

Ipak, postoji kvaka. Plaža koju svatko želi imati na svojim fotografijama i Instagramu ipak će poslužiti samo za to i sunčanje. Naime, u moru vladaju prilično snažne struje, pa se plivanje preporučuje samo boljim plivačima ili u plićem dijelu kada je razina mora niža. To nas neće spriječiti da dođemo i makar pokupimo malo vitamina Sea, ovaj, D…

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju