Rio de Janeiro, Brazil
Ispod trideset metara visokog kipa Isusa koji gleda na grad s vrha 700 metara visoke planine Corcovado, puca jedan od najboljih pogleda na svijetu. A ako pogledate prema gore doživjet ćete prekrasan i nezaboravan pogled na ovu građevinu. Pazite na vrtoglavicu, i stisnite palčeve da hrvatska prođe Island!

Sydney, Australija
Tisuće ljudi svakodnevno prelazi preko lučkog mosta autom, autobusom, vlakom, biciklom... Ali, samo rijetki od njih se upute pješice hodajući po vrhu same strukture mosta. Hodajući kroz nju i po njoj, pruža vam se savršen pogled na luku i morski promet te dobivate priliku poslikati savršenu fotografiju sa sidnejskom opernom kućom u pozadini.

Auckland, Novi Zeland
Auklandski Sky Tower je 328 metara visoka građevina na kojoj se nalaze platforme na različitim nivoima s kojih se pruža pogled u svakom smjeru, savršeno za vidjeti grad iz ptičje perspektive. Za one željne malo više adrenalina preporučujemo hodanje po vanjskoj platformi na visini od 192 metra, bez ograde, gdje ste užetom privezani za samu zgradu. Ako vam to dovoljno ne podigne razinu adrenalina - možete i skočiti s te iste visine. Zavezani, naravno...

Toronto, Kanada
CN toranj u Torontu već je dugo vremena poznat po najboljem pogledu na grad iz restorana koji se okreće 360 stupnjeva. Ovaj toranj u ponudi ima i Edge Walk, koji je preuzeo od Aucklandskog tornja, samo što je ovdje to na puno većoj visini - čak 356 metara iznad ulica Toronta. Da, smijete vrištati...

Pariz, Francuska
Najpoznatija pariška građevina, Eiffelov toranj, pruža i najpoznatiji pogled na grad. Bilo da se odlučite popeti na njega pješice (tek do druge platforme), ili ćete to učiniti liftom - pogled koji ćete imati na vrhu je jednostavno neprocjenjiv. A i propuh u slučaju jačeg vjetra...

Las Vegas, SAD
Iako ne tako visok kao original, replika Eiffelova tornja u Las Vegasu pruža fenomenalan pogled na grad grijeha. Najbolji pogled doživjet ćete ako se na njega popnete noću i shvatite pravi smisao njegovog drugog nadimka - grad svjetlosti.

New York, SAD
U gradu nebodera teško je odrediti s kojeg se pruža najbolji pogled. Možete baciti pogled na Manhattan s vrha Empire State Buildinga, ali mi vam svejedno preporučujemo pogled s opservacijske platforme Top of the Rock koja se nalazi u Rockefeller centru. Pruža vam isto tako spektakularan pogled, ali je puno manja gužva.

Singapur
Najbolji pogled na ovaj grad je s najvećeg vrtuljka na svijetu - Singapur Flyera. Kupite kartu za normalnu vožnju ili se počastite koktelom i večerom koju vam posluže u kapsuli te uživajte u pogledu na cijeli grad sa 165 metara visine!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju