U nastavku otkrijte kako možete fino uštedjeti novac na putovanju, a da se nećete zakinuti za ništa previše, osim možda malo udobnosti.

1. Besplatne avionske karte

Ako ste jedan od onih putnika koji gotovo uvijek putuje zrakoplovom, uključite se u prikupljanje milja, što omogućuje gotovo svaka avio-kompanija. Sakupljanjem milja ćete vrlo brzo moći ostvariti posebne pogodnosti, a ponekad čak i besplatne avionske karte, koje su često znak zahvalnosti što putujete istom avio kompanijom (ili nekim savezom poput Star Alliancea).



2. Budite informirani
Iako u skoroj budućnosti ne planirate ići na putovanje, prijavite se na Newsletter liste aviokompanija, hotela, turističkih atrakcija i slično, jer često je upravo newsletter kanal promocije ekskluzivnih popusta! Budite u toku s informacijama, jer nikad ne znate kada će vam zatrebati.

3. Besplatni smještaj
Već smo puno puta spomenuli kako za odlazak u neku destinaciju ne trebate potrošiti 500 kuna na noć za smještaj. Ako ste jedan od onih putnika kojima je bitno da imaju gdje prespavati i ne smetaju vam nova poznanstva, tada je Couchsurfing idealan odabir za vas.

4. Stopirajte
Ako vas putuje dvoje, preporuka je da ne ignorirate auto stop kao sredstvo prijevoza. Iako se ne preporučuje baš na svim destinacijama, gotovo svugdje u Europi nećete imati problema uhvatiti prijevoz, a tko zna, možda upoznate neku novu cool ekipu.



5. Besplatne ture po gradu
Gotovo svaki veći Europski grad nudi mogućnost besplatnog razgledavanja grada i to barem jednom tjedno. Neke metropole ih organiziraju i više puta dnevno, pa ako dobro isplanirate svoj izlet, nećete imati problema uhvatiti takvu besplatnu turu.

6. Sami kuhajte

Ako ste smješteni u hostelu, vrlo vjerojatno znate da gotovo svaki hostel ima na raspolaganju i kuhinju. To je jedna od prednosti hostela pred hotelima,pa ako niste od financija - sami pripremite svoj obrok. Ili zaradite od backpackera, na primjer - sviranjem gitare?
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju