Svaki se mjesec BlaBlaCarom koristi više milijuna ljudi, čime stvaraju potpuno novu prometnu mrežu pogonjenu ljudima. Zahvaljujući predanoj korisničkoj usluzi, vrhunskoj web i mobilnoj platformi te zajednici korisnika koja ubrzano raste, BlaBlaCar milijunima članova omogućuje društveno, štedljivo i učinkovitije putovanje.



BlaBlaCar ima 20 milijuna članova u 19 zemalja. Procjena je da je godišnja ušteda vozača od oko 2,16 milijardi kuna, a smanjenje emisija CO2 za otprilike 700.000 tona. Sve je nastalo jednog Božića, kad je osnivač Frédéric Mazzella, tada student na Stanfordu, poželio otići kući svojoj obitelji na selo u Francuskoj. Nije imao auto, vlakovi su bili puni i Frederic je morao zamoliti svoju sestru da dođe po njega. Dok su se vozili primijetio je da su ceste pune ljudi koji se voze kući, svatko sam u svojem autu. Palo mu je na pamet da potraži nekoga tko putuje u njegovu smjeru i ponudi mu da podijele troškove goriva u zamjenu za slobodno mjesto. Sinulo mu je da potraži putem interneta, no takva stranica nije postojala... I avantura je mogla početi!

Zašto BlaBlaCar?
Platforma se zove BlaBlaCar jer članovi ispunjavaju detaljne profile u kojima, među ostalim, navode i koliko su razgovorljivi tijekom putovanja - Bla (više volim šutjeti), BlaBla (volim razgovarati) do BlaBlaBla (volim puuuno razgovarati).

Ocjene članova
Ocjena člana povratna je informacija koju registrirani član daje o drugom članu. Dobre ocjene upućuju na to da su članovi pouzdani i da ga zajednica preporučuje. Kad imate dobre ocjene, drugi će članovi htjeti putovati s vama pa ćete lakše organizirati prijevoz.

Anonimne procjene vozačkih sposobnosti
Svatko tko ocjenjuje vozača, može anonimno procijeniti njegove vozačke vještine – ova povratna informacija vozaču neće biti izravno vidljiva. Nakon nekoliko anonimnih procjena vožnje, na vozačevu će se profilu pojaviti prosječna ocjena. Ta je dodatna razina povratne informacije vrlo korisna kako bismo u BlaBlaCaru zajamčili odnose povjerenja, sigurnosti i pouzdanosti.


Samo dame
Mnogim ženama dijeljenje prijevoza može stvoriti nelagodu zbog sigurnosti, a iako BlaBlaCar ima čitav niz sigurnosnih mjera koje stvaraju sigurnu zajednicu punu povjerenja, nekim ženama možda ipak nije ugodno dijeliti prijevoz s muškim članom. Zato je BlaBlaCar osmislio mogućnost Samo dame, kako bi vozačice i putnice međusobno mogle dogovarati dijeljenje vožnje. Ovo je sjajan način da se žene osjećaju još sigurnije, a znamo da ga posebno cijene prilikom prvog dijeljenja vožnje u BlaBlaCarovoj zajednici.

Ako smo vas zainteresirali, pogledajte kako izgleda BlaBlaCar zajednica na Facebooku, i - sretan put!
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju