Barovi, noćni klubovi, živa glazba i ulične zabave... Skoro svi noćni klubovi u Riju imaju sistem u kojem plaćate ulazak i konzumaciju - na izlasku. Ulaznica je prosječno 200 kuna, od čega polovica ide za ulazak, a druga polovica je za konzumaciju. Prilikom ulaska dobijete ili karticu, ili posebni papir na koji se bilježi sve što ste popili tu noć. Prilikom izlaska iz kluba karticu ili papir predajete blagajniku i on vam naplaćuje ili uzvraća razliku od potrošenog. Ovo je način poslovanja na koji se morate naviknuti ako planirate putovati u Rio. Cijena ulaza može varirati ovisno o tome ako ste muškarac ili žena, a u nekim klubovima vrijedi poseban dress code. Tako da pripazite da ne idete u izlazak u bermudama i japankama. Uvijek sa sobom ponesite kopiju osobne ili putovnice jer bez nje nećete moći ući u klub.

Živa glazba je neizostavni dio noćnog života Ria. Naći ćete ju svugdje. U barovima, restoranima, plaži, klubovima ili na cesti. Može se reći da je samba duša ovog grada. Pravi način da iskusite živu glazbu u Riu je da odete u samba klub. Većina ovih klubova nalazi se u dijelu grada koji se zove Lapa, ali svugdje ćete naići na barem jedan klub.

Najjeftinija opcija je pivo koje se prodaje iz kombija na ulicama, dok su oni ekskluzivni barovi smješteni u dijelu grada koji se zove Leblon. Tradicionalni bar, boteco na portugalskom, u Riu većinom je pun, bez glazbe i ljudi su jako glasni. Ponuda u tim barovima je šarolika. U barovima većinom se pije ledeno hladno točeno pivo, chope, ili koktel capirinha. Gay friendlly barove možete naći na svakom koraku. Pošto biti gay nije taboo u Brazilu. Zato pripazite, oni će vas uvijek srdačno prihvatiti, ali nemojte buljiti u gay parove. Postoji mogućnost da vas izbace na ulicu.
rios_-74
Ponuda restorana je isto tako šarolika. Od lokalne, pa do restorana koji poslužuju sve vrste svjetskih kuhinja. No, najbolje od brazilske kuhinje iskusit ćete na samoj ulici. Pripazite, ako je oko štanda gužva, onda znači da je ponuda dobra i sigurna, no ako ne štandu nema nikoga - nemojte ići ni vi. Iako uvijek možete u dućan po sendvič, ah mi Hrvati...
Nightlife in Lapa

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju