Zadnja večer ispunila je centar Opatije i osvojila srca dvadeset tisuća rasplesanih retro obožavatelja koji su u osam dana uživali u čak pedeset programa diljem pozornica Opatije.

 Plesalo se na glavnoj ulici, bez straha od automobila, a retropati su pratili i modu svih stilova prošlog stoljeća te su stvorili odličnu atmosferu koja je kulminirala velikim disko tulumom na Ljetnoj pozornici.
Baš kao da su uskočili u vremeplov, desetke tisuća ljudi pratili su specifično uređeni izlozi trgovina i lokala, a počastili su se i specijalitetima tipičnim za to doba. No, posebnu atmosferu su kreirali mnogi odltimeri koji su se nastanili zatvorenom gradskom prometnicom, koje su okružili i glazba i plesači koji su 'minglali' oko njih.

  Završna večer RetrOpatije Završna večer RetrOpatije (Foto: PR)

Svi rockabilly fanovi bili su oduševljeni nastupom The Bourbon Hunters-a na tržnici, a za sve obožavatelje funka, soula i groovea tu su bili Grooversi, koji su izveli domaće i strane hitove u istim stilovima. RetrOpatija ne bi bila potpuna i bez disko ere, a za istu atmosferu bili su zaduženi Disco Magic Band koji je zagrijao kukove kraljica i kraljeva plesnog podija ispred Šporera.

Završna večer RetrOpatije Završna večer RetrOpatije (Foto: PR)

Nešto drugačiji ritam koraka imao je nastup Puhačkog orkestra Lovran koji su u retro-izdanju prodefilirali od tržnice do Slatine gdje je nastupila sve popularnija ulična atrakcija Techno Vikings.
Osim glazbenog programa, posjetitelji su se imali prilike zabaviti uz retro-kamione i igre Javne vatrogasne postrojbe Opatija, ali i imati priliku zablistati s novom frizurom i šminkom za koju bili zaslužni stručnjaci iz Retro Make up & Hair Dresser Cornera te Gentleman's Shopa, čiji rad je pratila glazba Iman Acustic Trija.

Završna večer RetrOpatije Završna večer RetrOpatije  

No, iako je program nudio nešto za svačiji ukus, završnicu festivala je predvodila grupa GIFT i tako dovela ovu sjajnu ljetnu retro-večer do njenog vrhunca – tuluma pod noćnim zvijezdama na "najljepšoj otvorenoj sceni Mediterana“.

Pod vedrim nebom i glomaznom disko kuglom MC Šajeta i DJ Miro Paušić su odličnim hitovima rasplesali sve i zabavu produžili do ranih jutarnjih sati nedjelje.
Ako niste imali vremena posjetiti i doživjeti retrOpatijski festival, pogledajte ovdje kako je to izgledalo i pripremite se za iduću godinu. Datum sljedeće RetrOpatije je 20-27.6.2020.