Zadnja večer ispunila je centar Opatije i osvojila srca dvadeset tisuća rasplesanih retro obožavatelja koji su u osam dana uživali u čak pedeset programa diljem pozornica Opatije.

 Plesalo se na glavnoj ulici, bez straha od automobila, a retropati su pratili i modu svih stilova prošlog stoljeća te su stvorili odličnu atmosferu koja je kulminirala velikim disko tulumom na Ljetnoj pozornici.
Baš kao da su uskočili u vremeplov, desetke tisuća ljudi pratili su specifično uređeni izlozi trgovina i lokala, a počastili su se i specijalitetima tipičnim za to doba. No, posebnu atmosferu su kreirali mnogi odltimeri koji su se nastanili zatvorenom gradskom prometnicom, koje su okružili i glazba i plesači koji su 'minglali' oko njih.

  Završna večer RetrOpatije Završna večer RetrOpatije (Foto: PR)

Svi rockabilly fanovi bili su oduševljeni nastupom The Bourbon Hunters-a na tržnici, a za sve obožavatelje funka, soula i groovea tu su bili Grooversi, koji su izveli domaće i strane hitove u istim stilovima. RetrOpatija ne bi bila potpuna i bez disko ere, a za istu atmosferu bili su zaduženi Disco Magic Band koji je zagrijao kukove kraljica i kraljeva plesnog podija ispred Šporera.

Završna večer RetrOpatije Završna večer RetrOpatije (Foto: PR)

Nešto drugačiji ritam koraka imao je nastup Puhačkog orkestra Lovran koji su u retro-izdanju prodefilirali od tržnice do Slatine gdje je nastupila sve popularnija ulična atrakcija Techno Vikings.
Osim glazbenog programa, posjetitelji su se imali prilike zabaviti uz retro-kamione i igre Javne vatrogasne postrojbe Opatija, ali i imati priliku zablistati s novom frizurom i šminkom za koju bili zaslužni stručnjaci iz Retro Make up & Hair Dresser Cornera te Gentleman's Shopa, čiji rad je pratila glazba Iman Acustic Trija.

Završna večer RetrOpatije Završna večer RetrOpatije (Foto: PR)  

No, iako je program nudio nešto za svačiji ukus, završnicu festivala je predvodila grupa GIFT i tako dovela ovu sjajnu ljetnu retro-večer do njenog vrhunca – tuluma pod noćnim zvijezdama na "najljepšoj otvorenoj sceni Mediterana“.

Pod vedrim nebom i glomaznom disko kuglom MC Šajeta i DJ Miro Paušić su odličnim hitovima rasplesali sve i zabavu produžili do ranih jutarnjih sati nedjelje.
Ako niste imali vremena posjetiti i doživjeti retrOpatijski festival, pogledajte ovdje kako je to izgledalo i pripremite se za iduću godinu. Datum sljedeće RetrOpatije je 20-27.6.2020.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju