Starke, mašne, marame i točkice ovih su dana preplavile Opatiju čije šarolike ulice, kafići, trgovine i restorani vraćaju u doba kada su vaši očevi i majke partijali do jutra. Festival ove godine traje punih osam dana, tijekom kojih će se izmjenjivati brojni domaći i strani glazbenici sve s ciljem kako bi oživili duh dvadesetog stoljeća.

Uvodnu riječ na festivalu imali su DJ Super Saiyan koji je u Umjetničkom paviljonu Juraja Šporera, svojim disco, funk i soul hitovima zabavljao okupljene. Atmosferu je nastavio podizati SuperCover bend. Dečki su uskočili u odjela Blues Brothersa i sve ljubitelje bluesa dignuli na noge, koji podij nisu napustili čak ni za vrijeme ljetnog pljuska.

Kada je u pitanju program, druga večer ove manifestacije nije nimalo zaostajala za prvom. Na poznatom opatijskom šetalištu slavnih zasvirali su otkačeni ulični svirači Pachamama Street Connection, nakon kojih su uslijedile The Blondes. One su svojim nastupom začarale publiku i pokazale kako to izgleda kada žene sviraju rock.

Atmosferu su kasnije tijekom dana, do vrhunca doveli The Doors Tribute Banda koji su okupili oko pet stotina obožavatelja ovog legendarnog rock sastava i iz petnih žila pjevali Moorisonove hitove.

Uz poznate ritmove Elvisa, Beatlesa, The Doorsa i ostalih, uživati možete i u izvrsnoj ponudi hrane i pića te fantastičnom retro uređenju zbog kojeg će ova manifestacija zasigurno ostati dugo u sjećanju.

Neovisno o tome jeste li obožavatelj 50-ih, 60-ih, 70-ih ili 80-ih, RetrOpatija dozvoljava i prihvaća sve. No ako slučajno nemate spremnu retro kombinaciju, nabaviti je možete na Retro sajmu. Uz vintage detalje, točkaste uzorke i crvene marame, djevojke će se za tren pretvoriti u pravu Pin-up djevojku dostojnu Rockabilly ere.

Festival traje do subote 29. lipnja, a posjetite li ga, zasigurno nećete požaliti. Za samu završnicu, centar Opatije biti će pretvoren u plesni podij koji će preplavit glazba i ples gdje ćete uz iskusne plesače i retro hitove i sami moći zaplesati jive. Osim plesa i glazbe u kojem možete uživati cijeli tjedan, veliko finale obilježit će i stare Vespe te olditimeri pored kojih ćete se moći fotografirati i ovaj trenutak zauvijek zabilježiti.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju