Prilikom posjeta nekom popularnom odredištu često znamo pogriješiti s odabirom restorana, odabirom znamenitosti koje planiramo razgledati i još nekim stvarima. Srećom, tu je dobri, stari Reddit, gdje su ovakve rasprave česte, a na pitanje "Koje su turističke zamke u vašoj zemlji i na koji ih način najbolje izbjeći?" korisnici su dali sljedeće odgovore…

1. U Italiji svakako izbjegavajte restorane u blizini poznatih znamenitosti ili na slavnim trgovima. Ako je još meni ispunjen slikama i preveden na razne jezike, to je samo još jedan znak da ne ulazite u taj restoran. I da, ako su ispred konobari koji vas pozivaju da jedete, zaobiđite restoran u širokom luku (ovo je, zapravo, univerzalno pravilo).

2. Selo iz filma "Snježno kraljevstvo", tj. Hallstatt u Austriji vjerojatno ste već mnogo puta vidjeli u bespućima interneta, i vjerujte – dovoljno je. Da, mjesto je lijepo, ali je prepuno suvenirnica i turista, pa radije obiđite druga, autentična sela u regiji.

3. Toskanski srednjovjekovni gradovi prepuni su "muzeja torture". E, pa, ovi muzeji zbilja nisu ništa posebno, pa ako već vidite jedan, u kojem ćete razgledati nekoliko sprava za mučenje i koji vam vjerojatno neće biti ništa posebno, na druge nemojte gubiti vrijeme i novac…

4. U Španjolskoj, ako restoran poslužuje ručak u podne, velika je šansa da se radi o klasičnoj "navlakuši" za naivne turiste. Ovdje se prije pola tri ne ruča, a također obavezno provirite ima li u restoranu i lokalaca…

5. Kad vas put nanese u Berlin, izbjegnite Checkpoint Charlie. Ok, možete obići samu lokaciju, no muzej nije ništa posebno, "glumci" s kojima se slikate traže puno novca, a "sovjetska" znakovlja, kape i slično, naći ćete po puno manjim cijenama na drugim mjestima.

6. Drakulin dvorac u Transilvaniji mjesto je koje možete slobodno izbjeći. Ovaj dvorac apsolutno ni po čemu nije drukčiji od drugih dvoraca u brdima Transilvanije, osim što je ulaznica skuplja, a redovi veći.

7. Plava laguna na Islandu. U zemlji koja ima toliko termalnih izvora nema smisla plaćati 300 ili više kuna za ulaz ovdje. Također, kad jednom uđete, vidjet ćete i koliko je skupo sve ostalo, od masaža pa do tosta s avokadom, koji stoji 150 kuna…

8. U Dublinu turisti hitaju u Temple Bar. Za tim, realno, nema potrebe jer je Temple skuplji, a diljem grada ima takvih barova koliko vam srce želi.

9. Taksi koji prolazi pored vas u Budimpešti radije nemojte zaustavljati jer su se mnogi opekli. Radije imajte aplikacije kao što su Bolt ili Uber te na taj način dogovorite svoju vožnju.

10. Pisa. U ovom talijanskom gradu svi dolaze vidjeti samo jedno – Kosi toranj. Nekako nam se čini da možete živjeti ako ga i ne vidite, a uostalom, u blizini vas čekaju Siena, Lucca i mnogi drugi sjajni gradovi.

Polako, ali jeftino: 6 ruta vlakom kojima možete istražiti predivnu Italiju Milano - 5 Venecija Firenca - 3 +1 Palermo

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju