Qatar Airways sa zadovoljstvom najavljuje kako ponovno kreće s letovima iz Zagreba od 1. srpnja 2020. Zrakoplovna kompanija letjet će tri puta tjedno tipom zrakoplova A320 koji pruža 12 sjedala u poslovnom i 120 sjedala u ekonomskom razredu.

Qatar Airways je 1. srpnja globalno ponovno krenuo letjeti u 11 odredišta uključujući Zagreb. Navedeno predstavlja najveći broj ponovno uspostavljenih linija u jednom danu otkad je kompanija počela s ponovnim širenjem svoje mreže, nazivajući to „Takeoff Wednesday“. Mreža se nastavlja širiti te će do sredine srpnja uključivati 65 odredišta diljem svijeta.

Kao jedna od rijetkih zrakoplovnih kompanija koja je održala značajan broj letova tijekom COVID-19 krize, Qatar Airways ima izvanrednu mogućnost praćenja trendova u putovanju i rezervacijama i na taj način spremno odgovoriti potrebama putnika i izazovima. Kompanija ponovno uvodi letove kako bi povezali putnike iz europskih odredišta kao što su London, Kopenhagen, Stockholm i Madrid sa svijetom s besprijekornim presjedanjem u nagrađivanoj zračnoj luci Hamad International u Dohi.

Qatar Airwaysov Group Chief Executive, njegova ekscelencija gosp. Akbar Al Baker izjavio je: „S uzbuđenjem ponovno krećemo letjeti u Zagreb. Tijekom ove krize postali smo jedna od najvećih zrakoplovnih kompanija koja je ukupno preletjela više od 50 milijuna kilometara u nastojanju da vrati više od 1,8 milijuna putnika njihovim domovima sa skoro 15 000 letova. Navedeno nam je omogućilo da steknemo izvanredno iskustvo u sigurnom i pouzdanom prijevozu putnika tijekom ovih neizvjesnih vremena. Naša široka mreža letova u ovim izazvonim vremena omogućila nam je da smo u toku s najnovijim procedurama u zračnim lukama te smo na taj način implementirali najnaprednije mjere sigurnosti i higijene na našim letovima i u našoj zračnoj luci Hamad International u Dohi. Bili smo prijevoznik na kojeg su se putnici mogli osloniti tijekom krize i nastavit ćemo pružati najsigurnije i najpouzdanije iskustvo putovanja našim putnicima dok se sektor putovanja oporavlja diljem svijeta.“

Qatar Airways je dodatno unaprijedio mjere sigurnosti za svoje putnike i kabinsko osoblje. Prijevoznik je implementirao nekoliko promjena uključujući i uvođenje odijela kao dio osobne zaštitne opreme (Personal Protective Equipment – PPE) te prilagodbu usluge tijekom leta koja smanjuje interakciju putnika s osobljem. Osoblje već nekoliko tjedana redovito nosi osobnu zaštitnu opremu na Qatar Airwaysovim letovima uključujući rukavice, maske za lice i zaštitne naočale. Od putnika se isto tako zahtijeva nošenje maski za lice, a prijevoznik savjetuje da putnici ponesu svoje radi veće udobnosti. Radi dodatne zaštite odsad se od svih putnika zahtijeva i nošenje vizira. Qatar Airways svojim putnicima prilikom ukrcaja pruža jednokratne vizire, a tijekom leta set za osobnu zaštitu koji uključuje jednokratnu masku, rukavice i gel za dezinfekciju ruku.

Kako bi osigurali putnicima da mirno planiraju svoje putovanje, zrakoplovna kompanija je produžila pogodnosti prilikom rezerviranja karte i time pružila još više izbora. Qatar Airways pruža neograničene promjene datuma putovanja bez naknade, a putnici mogu promijeniti svoje odredište koliko god puta žele ako je unutar područja od 8000 km od prvotno odabranog odredišta. Prijevoznik neće naplaćivati razliku u cijeni za putovanja do 31. prosinca 2020., nakon čega se primjenjuju pravila tarife. Sve karte rezervirane za putovanja do 31. prosinca 2020. vrijede dvije godine od datuma izdavanja. Za sve uvjete i pravila posjetite https://www.qatarairways.com/hr-hr/travel-with-confidence.html.  

Red letenja:

Ponedjeljak, srijeda i petak

Iz Dohe (DOH) u Zagreb (ZAG) let br. QR217 polazak: 08:55 h dolazak: 13:45 (lokalno vrijeme)

Iz Zagreba (ZAG) u Dohu (DOH) let br. QR218 polazak: 15:55 h; dolazak 22:15 sati (lokalno vrijeme)

Nacionalni prijevoznik Katara izgradio je snažan odnos povjerenja s putnicima, vladama, putničkim agencijama i zračnim lukama kao pouzdani partner tijekom krize. Uz svoje planove širenja mreže i jačanje partnerstava, Qatar Airways se dobro pozicionirao kako bi nastavio svoju misiju da bude prijevoznik kojem putnici mogu vjerovati.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju