Čitanje knjige u hladu, sunčanje i koktel na plaži ili samo večernja šetnja uz miris mora idealne su asocijacije kojima u trenutku mislima otplovimo sve do Jadrana. Potrebno je samo spakirati kofere i odabrati savršene ljetne kombinacije jer odmor iz snova može biti tu za tren oka. Za kratku vikend-uživanciju u kojoj ćete se posvetiti samo sebi inspiraciju smo pronašli na specijaliziranoj platformi PrivatniSmještaj.hr i donosimo vam mjesta tik uz more u kojima će svako sanjarenje lako postati stvarnost.

1. Usred starog maslinika skriva se vila iz koje će biti teško izaći

Ako žudite za mirom i tišinom, za vaš je produženi vikend savršeno mjestašce Srima nedaleko od Vodica. Nestvarno mjesto u kojem se sve nalazi pri ruci osvojit će vas na prvu. Srima ima šljunčane plaže na kojima je gušt hodati bos, a zbog posebne modre boje mora poželjet ćete se vratiti još koji put.

Holiday Home Olive Tree: S velike terase otvara se pogled na more Holiday Home Olive Tree: S velike terase otvara se pogled na more (Foto: PrivatniSmjestaj.hr)

U tom malenom raju na Zemlji smjestio se Holiday Home Olive Tree. Novouređena vila uz more oduševit će vas velikim vrtom koji je okružen maslinama, a teško ćete se odlučiti trebate li prvo uskočiti u bazen ili jaccuzzi. U vilu se ugodno može smjestiti do deset osoba, a na prvom katu nalaze se dvije spavaonice s kupaonicom. Prostrana kuhinja i dnevni boravak otvaraju se prema velikoj terasi, s koje je pogled otvoren prema moru. Čini se kao idealno mjesto za ranojutarnju kavu, u kojoj možete uživati u miru i tišini.

U prizemlju vile nalaze se još dvije spavaonice i kupaonica je uz svaku od njih. Osim terase koja je otvorena prema moru, iza ove kuće za odmor prostire se još jedna terasa, na kojoj možete roštiljati ili se samo osamiti u hladovini i uživati uz omiljenu knjigu.

2. Uživajte u luksuznom odmoru u kući na Krku

Na samo deset minuta vožnje od krčkog mosta nalazi se Klimno, naselje u uvali Soline. Na ulazu u mjesto proći ćete pored Komoriške plaže, na kojoj možete zaboraviti na sandale i japanke jer ćete po pijesku jedva čekati prošetati bosi. Šljunčana plaža nalazi se nasuprot centra mjesta, ali ako se potrudite malo istraživati, vrlo lako ćete pronaći uvale u kojima možete uživati u osami.

Poželite li vikend-odmor provesti na Krku, odsjesti možete u kući za odmor Summer Residence, u kojoj se može ugodno smjestiti šest osoba. Luksuzna kuća za odmor s pet zvjezdica svojim gostima nudi hidromasažni bazen za šest osoba, privatno sunčalište i vrt na samo 100 metara od mora.

Kuća za odmor Summer Residence na otoku Krku Kuća za odmor Summer Residence na otoku Krku (Foto: PrivatniSmjestaj.hr)

Na katu kuće nalaze se tri dvokrevetne sobe, svaka ima vlastitu kupaonicu i balkon s kojeg će vam pogled pucati na osunčanu uvalu i more. U prizemlju kuće nalaze se potpuno opremljena kuhinja i dnevna soba, iz kojih ćete izaći na natkrivenu staklenu terasu i u dvorište.

3. Odmor u smještaju tik do mora između Šibenika i Primoštena s tri apartmana

Na točno 15 kilometara između Šibenika i Primoštena nalazi se malo živopisno mjesto Grebaštica. Okruženo je šljunčanim plažama i mediteranskom šumom koja neodoljivo miriše, što će na vas u trenu djelovati opuštajuće. Ako se odlučite na cjelodnevno kupanje i sunčanje, na plažama u Grebaštici lako je uloviti hlad, a osvježenje možete potražiti i u okolnim barovima, kojih ne nedostaje.

Lokacija apartmana Martin u mjestu Grebaštica Lokacija apartmana Martin u mjestu Grebaštica (Foto: PrivatniSmjestaj.hr)

Otisnete li se put Primoštena ili Šibenika, smještaj potražite u kući za odmor - apartmanima Martin, u kojoj postoje tri apartmana, tako da ima kapacitet za 12 osoba. Dva apartmana imaju svoje privatne terase s prekrasnim pogledom na more. Iz apartmana koji se nalazi u prizemlju možete izaći u vlastito ograđeno dvorište. Uz kuću se nalazi još jedna velika zajednička terasa, na kojoj u miru možete roštiljati u sjeni vinove loze.

 4. Biograd na Moru nudi vikend-bijeg u Camping park

Teško da nešto može biti bolje od odmora provedenog uz blizinu mora i upijanja tišine na plaži slušajući jedino zrikavce, koji su obavezna asocijacija na ljeto. Iako Biograd na Moru nudi pregršt zabave za sve one kojima idealan ljetni vikend odmor uključuje i partijanje u nekom baru na plaži, za one druge, koji se žele osamiti i napuniti baterije, tu je Holiday home MILU, u koju ćete se zaljubiti na prvi pogled.

Holiday home MILU u Camping parku Soline Holiday home MILU u Camping parku Soline (Foto: PrivatniSmjestaj.hr)

Ova šarmantna mobilna kućica nalazi se u Camping parku Soline i nudi smještaj iz snova za osam osoba. Udaljena je samo 200 metara od plaže i nalazi se blizu centra. Na prostranoj terasi možete ispeći roštilj, prileći nakon ručka ili samo uživati u hladu. Ako želite potpunu privatnost, bijelim baldahinima koji se nalaze na terasi ovog smještaja, ogradit ćete se od pogleda susjeda.


5. Kuća za odmor blizu plaže u samom srcu Vodica

Pri dolasku u Vodice teško će vam promaknuti dva šarmantna bunara koja se nalaze na samom trgu mjesta, a sačuvana su još od kraja 19. st. Mjesto koje je dobilo ime po izvorima vode bogato je noćnim životom, a oduševit će vas i plaže s blagim ulazom u more, zbog kojih ćete na odmoru gotovo zaboraviti japanke i sandale. U ovom turističkom mjestu idealno ćete se provesti i uživati u produženom vikendu uz želju da potraje barem još malo duže.

Holiday house Vuković Holiday house Vuković (Foto: PrivatniSmjestaj.hr)

U samom centru Vodica, u blizini parka Poljana, smjestio se Holiday house Vuković. Ova smještajna jedinica, zbog koje ne morate ni pomišljati na vožnju autom do plaže, udaljena je samo 50 metara od mora i može primiti šest osoba. Ovaj privatni smještaj ima ukupno tri spavaće sobe, od kojih se u dvije nalaze bračni kreveti, zatim dvije kupaonice i kuhinju s blagovaonicom iz koje se izlazi na veliku terasu.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PrivatniSmjestaj.hr po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju