Iako je Portugal daleko od najskupljih zemalja, nije loše znati i da se u njemu može uštedjeti. Jasno, svi se na putovanjima volimo opustiti, pa često i trošiti izvan svojih mogućnosti, ali ovi savjeti objavljeni na Lonely Planetu trebali bi vam pomoći prilikom obilaska drugog najvećeg portugalskog grada.

Posjet van sezone

Porto se najviše isplati posjetiti između listopada i travnja. I u proljeće i u jesen naići ćete na manje gužve, ali i ugodno vrijeme. U tom razdoblju pronaći ćete hotele jeftinije 25 posto nego u sezoni, a ako se odlučite na posjetu između studenog i veljače, valja znati kako neki hoteli spuštaju cijene i za 50 posto.

Vožnja javnim prijevozom

Ako ste i stigli u grad automobilom, centar Porta nije dobro mjesto da se nađete za volanom. Skupa parkirališta i svakodnevni izazovi (jednosmjerne ulice, gust promet) čine iskustvo vožnje stresnim. Ako dolazite vozilom, bolje je parkirati na periferiji i koristiti javni prijevoz po gradu. Cijena jednosmjernog putovanja metroom ili autobusom iznosi oko 10 kuna.

Od aerodroma podzemnom željeznicom

Kad stignete na aerodrom, nemojte gledati taksi kao rješenje, već se ukrcajte u podzemnu i krenite. Možda ćete potrošiti nešto vremena dok ne izračunate koliko morate platiti za broj stanica koje želite prijeći, ali ćete uštedjeti. 

Obratite pažnju na dnevni meni u restoranima

Itekako možete uštedjeti i u restoranima. Mnogi od njih, čak i vrlo dobri, nude dnevni meni, gdje za manje novaca zbilja možete pojesti ukusni i fini ručak. Obratite pozornost što je taj dan na meniju i uživajte.

Upoznajte grad na besplatnim pješačkim turama

Mogli biste provesti dane istražujući povijest Porta, ali ako želite ubrzani tečaj o ključnim trenucima u prošlosti, rezervirajte besplatan obilazak s Porto Walkers. Naučit ćete kako se grad razvijao tijekom godina, posjećujući lokacije poput Se (katedrale), vrha mosta Dom Luis I, četvrti Ribeira i slikovitih vidikovaca nad gradom. Obilasci traju većinu dana i besplatni su, iako se potiče napojnica (vodiči ne mogu zaraditi za život bez njih).

Bazen "na avionskoj pisti": Hotel na terminalu u koji se ulazi kroz posebni tunel TWA hotel - 1 TWA hotel - 2 TWA hotel - 3 +7 TWA hotel - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju