Prije mjesec dana, šest prijatelja je u sedam dana odlučilo pristati na više od tisuću hrvatskih otoka, otočića i hridi (koje imaju ime). 

Bez obzira na hrabrosti, vrijeme im je pokvarilo planove, ali Lovro Badurina, Luka Olivari, Lora Vukas, Ingo Hartmann, Miro Volarić i Josip Špoljarević s Krka, koji stoje iza projekta 1000+ Islands nisu odustali, nego su se odlučili na reprizu.

O tome kako im je bilo u prvoj turi možete pročitati ovdje, a ovih dana doživljavaju nove avanture. 

„Palagruža je 812. otok koji smo posjetili. U listopadu smo krenuli i posjetili ukupno 754 otoka, ali zbog lošeg vremena smo bili prisiljeni prekinuti putovanje. U ovoj turi smo se iskrcali na Jabuku, Biševo, Vis, Mrduju, Palagružu i sve otočiće koji ih okružuju.

Iako je vrijeme stabilnije, na otvorenom moru uvijek ima valova i svako iskrcavanje na hridi iz malenog gumenjaka predstavlja ozbiljan izazov. Tako da je i ovaj put bilo mokrih hlača i čizama“, priča nam ekipa, a neki od njih su se pošteno okupali u hladnom moru.

„Na hridi Gambur doslovce smo visjeli s oznake za pličinu samo da bismo upisali i tu hrid u svoju zbirku, a desila se i mala havarija! Na gumenjaku je otpao vanbrodski motor i spasili smo ga u zadnji čas“, priča nam Josip Špoljarević.

Svojom morskom avanturom ekipa 1000+ Islands želi promovirati hrvatsku obalu i otoke, kao i jedinstvene lokacije i atrakcije.

„Posjetili smo predivnu Modru špilju na Biševu te svjetionik Palagružu koji je izgrađen 1875. godine, ali je naravno više puta obnavljan te ima novu tehnologiju. Tamo se može i prenoćiti, na raspolaganju su dva apartmana koji se iznajmljuju tijekom ljetnih mjeseci, a preostali dio kuće koriste dva svjetioničara.

Naša družina je imala jedinstveno iskustvo popeti se na sam vrh svjetionika i pogledati leću koja baca svjetlost gotovo 30 Nm u daljinu!“, kažu te dodaju kako su kraj Palagruže našli na neoznačenu hrid pa će kontaktirati Hrvatski hidrografski institut i predložti da se zove Rebatajica te da se ime upiše u službene navigacijske karte. 

Nakon Dubrovnika ekipa odlazi prema Pelješcu i Stonu te nastavljaju polako prema Pagu i Krku.

„Iako smo s Krka i krenuli, nismo ga upisali na svojoj listi, nego ostavili za kraj. „Najslađi otok“ će označiti kraj našeg pothvata kojim želimo potaknuti i druge nautičare te one koji će to tek postati da posjete Hrvatsku i naše otoke. Uživajte i čuvajte Jadransko more!“, poručuje 1000+ Islands koje možete pratiti na njihovom Facebooku. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju