"Tko traži raj na zemlji, trebao bi posjetiti Dubrovnik," izjavio je davno slavni pjesnik George Bernard Shaw, dok je njegov kolega Lord Byron, u jednom od svojih zapisa iz 19. stoljeća, istaknuo Dubrovnik kao grad biser Jadranskog mora.

Neizostavna je destinacija za svjetske putnike, ali i brojne Hrvate - i to s punim pravom – jer je nedvojbeno jedan od najšarmantnijih mediteranskih gradova. Ispunjen gotičkim, renesansnim i baroknim crkvama, samostanima, raskošnim palačama i fontanama, nazivaju ga još i gradom muzejom i živom pozornicom. Okružen je spektakularnim srednjovjekovnim zidinama, koje su dio bogate kulturne i povijesne baštine prepoznate koju je prepoznao i UNESCO.

Uz odličnu kulturnu ponudu, lijepe plaže i vrhunsku gastronomsku ponudu, u Dubrovniku se može odsjesti i u nekima od najljepših smještaja na obali. Tako ćete na tik do Straduna pronaći Palacio Celeste, novouređeni luksuzni apartman smješten u jednoj od palača, koji osvaja na prvi pogled.

Dizajn interijera apartmana Palacio Celeste nosi potpis hrvatskog arhitekta Duje Kaliterne.

"Smješten u nekadašnjem derutnom dvoetažnom stambenom prostoru, Palacio Celeste predstavljao je pravi izazov za projektiranje. Originalni raspored prostora sa centralnom 'saločom' je sačuvan, kao i brojni povijesni detalji i komadi namještaja koji su ostali do današnjih dana, ali sada brižno restaurirani. Jednako tako otvoreni su plafoni i stara konstrukcija postala je vidljiva,“ istaknuo je Duje Kaliterna.

Palacio Celeste raspolaže s ukupno četiri jedinice, dvije deluxe dvokrevetne sobe i dva junior suitea, a funkcionira po principu bed & breakfasta. Doručak se pak služi u Cele Gourmet & Lounge Baru, koji je smješten na samom Stradunu.

Ovdje je na raspolaganju je sve od obilnog engleskog doručka, omleta s povrćem, kroasana, poširanih jaja na nizozemski način (Holandez doručak), do fitness varijante sa žitaricama, voćnog smoothieja ili pak slasnog francuskog tosta te mekanih američkih palačinki.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju