"Tko traži raj na zemlji, trebao bi posjetiti Dubrovnik," izjavio je davno slavni pjesnik George Bernard Shaw, dok je njegov kolega Lord Byron, u jednom od svojih zapisa iz 19. stoljeća, istaknuo Dubrovnik kao grad biser Jadranskog mora.

Neizostavna je destinacija za svjetske putnike, ali i brojne Hrvate - i to s punim pravom – jer je nedvojbeno jedan od najšarmantnijih mediteranskih gradova. Ispunjen gotičkim, renesansnim i baroknim crkvama, samostanima, raskošnim palačama i fontanama, nazivaju ga još i gradom muzejom i živom pozornicom. Okružen je spektakularnim srednjovjekovnim zidinama, koje su dio bogate kulturne i povijesne baštine prepoznate koju je prepoznao i UNESCO.

Uz odličnu kulturnu ponudu, lijepe plaže i vrhunsku gastronomsku ponudu, u Dubrovniku se može odsjesti i u nekima od najljepših smještaja na obali. Tako ćete na tik do Straduna pronaći Palacio Celeste, novouređeni luksuzni apartman smješten u jednoj od palača, koji osvaja na prvi pogled.

Za preuređenje je zaslužan Duje Kaliterna Za preuređenje je zaslužan Duje Kaliterna (Foto: Dean Tošović)

Dizajn interijera apartmana Palacio Celeste nosi potpis hrvatskog arhitekta Duje Kaliterne.

"Smješten u nekadašnjem derutnom dvoetažnom stambenom prostoru, Palacio Celeste predstavljao je pravi izazov za projektiranje. Originalni raspored prostora sa centralnom 'saločom' je sačuvan, kao i brojni povijesni detalji i komadi namještaja koji su ostali do današnjih dana, ali sada brižno restaurirani. Jednako tako otvoreni su plafoni i stara konstrukcija postala je vidljiva,“ istaknuo je Duje Kaliterna.

Palacio Celeste raspolaže s ukupno četiri jedinice, dvije deluxe dvokrevetne sobe i dva junior suitea, a funkcionira po principu bed & breakfasta. Doručak se pak služi u Cele Gourmet & Lounge Baru, koji je smješten na samom Stradunu.

Ovdje je na raspolaganju je sve od obilnog engleskog doručka, omleta s povrćem, kroasana, poširanih jaja na nizozemski način (Holandez doručak), do fitness varijante sa žitaricama, voćnog smoothieja ili pak slasnog francuskog tosta te mekanih američkih palačinki.

Gosti Palacio Celesta doručak jedu u Cele Gourmet & Lounge Baru na Stradunu Gosti Palacio Celesta doručak jedu u Cele Gourmet & Lounge Baru na Stradunu (Foto: Dean Tošović)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju