Calanque d'En-Vau najljepša je plaža u Nacionalnom parku Calanque, koji se prostire na oko 520 četvornih kilometara u južnoj Francuskoj između Marseillea, Cassisa i La Ciotata. Neki tvrde da je i jedna od najljepših plaža u Francuskoj, ali i na cijelom Mediteranu.

Riječ je o atraktivnoj šljunčanoj plaži koju okružuju visoke litice i kristalno plavo more. Zbog svojeg uvučenog položaja skrivena je od znatiželjnih pogleda, a mnogi se na njoj osjećaju kao posljednji ljudi na svijetu.

Do plaže se može doći brodom ili s kopna – pješice. Pritom imajte na umu da od Cassisa do plaže u prosjeku trebaju oko dva sata žustrog pješačenja, a iz Port Mioua sat manje.

Jadranska Copacabana: Pješčana plaža duga 13 kilometara na koju može stati čak 150 tisuća kupača Velika plaža, Crna Gora - 6 Velika plaža, Crna Gora - 2 Velika plaža, Crna Gora - 3 +2 Velika plaža, Crna Gora - 4

Put je u suprotnom smjeru nešto duži zbog uspinjanja po stijenama, pa se i ne preporučuje za vrijeme velikih vrućina u srpnju i kolovozu. Štoviše, zbog mogućnosti od požara usred ljeta staze do Calanque d'En-Vau nekad su zatvorene za javnost. Svakako provjerite prije nego što krenete onamo.

Plažu je popularizirao film "Fantomas" iz 1964. – svojevrsna francuska verzija Jamesa Bonda koja je oduševila svijet. Upravo na Calanque d'En-Vau francuske vlasti tragale su za neuhvatljivim Fantomasom.

Kako ta plaža izgleda, otkrijte u fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju