Koliko šarma nekom gradu mogu dati prastari tramvaji, znaju stanovnici Lisabona, San Francisca ili Melbournea, kao i turisti koji se ondje nađu pa kupe razglednice i magnete na kojima su ovjekovječena ta vremešna, ali poprilično živahna vozila.

Iako je svaki poseban na svoj način, mnogi će se složiti da na Mallorci, najvećem otoku među Balearima, vijuga jedan od najzanimljivijih. U gradu Sólleru možete se tramvajem provozati od mora do planine u pola sata.

Sóller Sóller (Foto: Shutterstock)

Upogonjen 1913., tramvaj u Sólleru više je od puke atrakcije. Stanovnici tog malog grada putovali su tramvajem do luke i plaža, nekad zajedno sa sanducima ribe ili naranči te robe i paketa namijenjenih pomorskoj bazi u Sólleru.

Putovanje tramvajem možete započeti sa stanice koja povezuje glavni trg s gradskom tržnicom ili pak dočekati simpatično vozilo u hladu stabla platane, ispred ulaza u povijesnu zgradu željezničkog kolodvora Sóller. U vožnji gradom proći ćete Plaza de Españu, kao i drvored šetališta Es Born, s monumentalnom župnom crkvom i terasama kafića. Slijedi Plaza Constitución, užurbano središte grada s gradskom vijećnicom i pročeljem crkve Sant Bartolomé.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju