Među 100 najboljih svjetskih plaža za nudiste na prvome mjestu nalazi se Lokrum, a prate ga talijanska Spiaggia della Lecciona i australska plaža Maslin. Listu je sastavio internetski portal My Dating Advisor, a prenijele su je mediji diljem svijeta, uključujući i britanski Daily Mail.

Na listi su se našle i još tri hrvatske plaže: Punta Križ (13. mjesto) i Valalta pokraj Rovinja (16. mjesto) te plaža Sovinje kraj Tkona na Pašmanu koja je na visokom 21. mjestu.

Omiljeno „odmaralište Dubrovčana“ nudi nekoliko lijepih lokacija za kupanje, a na istočnoj strani Lokruma nalazi se i najpoznatije nudističko kupalište u okolici. No oni koji se vole bućnuti bez ičega na sebi pronalaze i druga mjesta na otoku gdje ih skrivene uvale zaklanjaju od znatiželjnih pogleda.

„Mali nenaseljeni otok u Hrvatskoj ima najbolje 'gole plaže' na svijetu pa ako odlučite provesti vrijeme u Dubrovniku, do Lokruma će vam trebati tek 10 minuta vožnje brodom. Ondje možete uživati u besprijekornom krajoliku i čistom moru. Otok se stjenovit pa budite oprezni kada naiđete na oštro kamenje. Opustiti se možete i u prirodnom slanom jezeru“, otkrivaju na portalu čiju listu najboljih plaža za nudiste provjerite ovdje.

Otok nestvarne ljepote nudi nevjerojatno puno sadržaja za svoju veličinu, a godišnje privuče i više od 250 tisuća obožavatelja čistog mora, uzbudljive prirode - i Igre prijestolja. 9 stvari koje treba doživjeti na Lokrumu provjerite ovdje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju