Ako planirate uskoro put u drugu zemlju, možda nije loše zaboraviti standardne turističke vodiče i okrenuti se savjetima lokalaca. Na portalu BuzzFeed objavili su korisne savjete o različitim popularnim odredištima, a ovo je 7 savjeta po našem izboru!

1. U Londonu nikako ne trošite novac na preskupi turistički autobus koji vas vodi uokolo i pokazuje grad. Postoje neke puno bolje rute gradskim prijevozom, pa praktički za samo 15 kuna možete sjesti na bus koji prolazi pored mnogih znamenitosti. Guglajte najbolje rute i krenite!

2. Ako planirate iznajmiti Airbnb, Island nećete doživjeti na pravi način. Ako želite zbilja doživjeti Island, uzmite rent a car i provozajte se takozvanom „Ring Road“ cestom koja okružuje cijeli otok. Trebat će vam tjedan do dva, a smještaj možete pronaći usput, a ako ste došli slučajno do kampera, onda vam daljnji savjeti gdje spavati – niti ne trebaju.

3. Ako ćete ići planinariti u Cape Townu, obavezno odite na Lavlju glavu. Pruža sjajan panoramski pogled, a znatno je manje ljudi nego na slavnoj planini Table.

4. Kad vas put nanese u Rim, ostavite dovoljno vremena za obilazak Trasteverea, jer ovo je Rim kakvog zamišljate. Prekrasne stare ulice, restorančići i vespe parkirane svugdje uz put. Uzmite vrijeme i guštajte.

5. Iako možda mislite kako je barcelonska tržnica Bouqeria zamka za turiste, nju jednostavno morate obići. Aktivirajte sva osjetila prije nego se odlučite na jelo, a ovdje vas čeka sve – od empanada, preko svježih smoothieja, pa sve do školjki.

6. U Parizu nemojte propustiti Parc des Buttes – Chaumont. Osjećat ćete se kao da ste na francuskom selu, a zapravo ste i dalje u metropoli. Pogled na grad je sjajan, a park je ujedno i odlično mjesto za piknik.

7. Vjerojatno ste čuli za Bangkok i Phuket, no gradić Pai u sjevernom dijelu Tajlanda pravi je dragulj. Riječ je o hipi gradiću u planinama u kojem ćete pronaći čudesne rukotvorine, sjajnu glazbu i nebrojene mogućnosti za trekanje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju