Za San Servolo piva većina već zasigurno zna, no priču o nastanku brenda prepričavaju samo vjerni pratitelji. Sve je počelo prije šest godina kada je Simon Grbac došao na ideju da usred vinske regije započne s proizvodnjom craft piva. Simon je tako, zajedno s bratom Goranom i bratićem Markom Biondićem, u svojoj garaži krenuo u pronalazak savršene recepture.

No s obzirom na to da je baš u tom razdoblju Simon dobio svoje prvo dijete, njegovoj ženi nije bilo drago što im dnevno kroz kuću prođe dvadesetak muškaraca. Tako je započela potraga za mjestom u kojem će Simon i škvadra moći proizvesti prvo istarsko craft pivo. Bio je to prvi korak nastanka San Servolo Resorta kakav danas poznajemo.

San Servolo Resort & Beer Spa centar San Servolo Resort & Beer Spa centar (Foto: Nova Studio)

Sve je krenulo od stare ruševne kuće, a danas je to prekrasno uređeno imanje iz kojeg se prostire predivan pogled na more. Upravo je taj pogled inspirirao Simona da nakon nastanke pivovare, osmisli gastronomsku ponudu i otvori restoran. No ni tu nije stao, otvorio je Bed&Breakfast kako bi gosti mogli prenoćiti ako popiju čašicu previše. Nakon što se to pokazalo kao dobar potez, prošle se godine počeo baviti i s hotelijerstvom.

Ono što je započelo kao mala craft pivovara, danas je luksuzni boutique hotel s četiri zvjezdice i Beer Spa centar. S tim je u ponudu došlo i kupanje u pivu koje je našu gošću, Mateu Miljan, oduševilo: ''U sasvim neobičnom iskustvu i u čak 50 litara piva uživala sam punih 45 minuta. Iznenadila sam se koliko litara piva ide u jednu kupku, i to hladnog. Ipak, temperatura kupke na kraju je idealna kada se pivo pomiješa s vodom. Za potpuni užitak tu je i mali točionik s gustim pivom, masline i sir. Novo iskustvo za mene bilo je i kupanje u laticama hmelja, koje cijeloj priči daju potpuni doživljaj. Ako želite na 45 minuta odmoriti svoje tijelo i duh, a koži pružiti pravi tretman bogat vitaminom B, morate isprobati pivsku kupku. Moja je koža sada meka i glatka, a ja odmorna kao nikada dosad.''

Uživanje u prvom istarskom craft pivu Uživanje u prvom istarskom craft pivu (Foto: Nova Studio)

Nakon kupanja u pivu i njegova testiranja zamantalo nam se u glavi pa smo krenule na večeru isprobati istarske specijalitete. Simpatično osoblje poslužilo nam je carpaccio od boškarina, biftek na tagliatu i burbon semifredo na posteljici od skute s keksom. Naravno, uz finu smo hranu nazdravljale San Servolo lager pivom.

Sva sreća da ovo jedinstveno iskustvo koje smo pronašle na stranici priceless.com uključuje i noćenje jer nakon cjelodnevne opsade pivom ne bismo daleko stigle. Ovo je samo jedna od ponuda koje korisnici Mastercard® kartica mogu doživjeti, i iskustvo koje će se još dugo prepričavati. Matea i ja svoje smo prijatelje već obavijestile.

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju