Valentinovo je nedavno prošlo, pa nas još drže razne romantične ideje. Jedna od njih je i vožnja ovim vlakom, jer kad vidimo ljepotu kojom ruta vodi, teško tko može ostati imun i ne zaljubiti se u osobu koja je spremna kupiti karte za ovaj vlak...

Zamislite odmor sa svim finim vinima i sirevima koje vam srce poželi, u kićenom vintage vlaku s ogromnim prozorima. Klizeći kroz švicarski krajolik, prolazite pored valovitih travnatih brežuljaka, snježnih alpskih vrhova i stotina čudesno lijepih zaseoka. Zvuči prilično romantično, zar ne?

E pa, to postoji, i zove se „Golden Pass Belle Epoque“ – riječ je o ruti koja vodi od Montreauxa, grada na obali Ženevskog jezera do Zweisimmena, sela u blizini Gstaada.

Linija je inspirirana vlakovima Golden Mountain Pullman Express iz 1930-ih, a kombinira starinski luksuz s modernom opremom i uslugom. Ime je dobila po blještavom razdoblju europske povijesti Belle Époque (oko 1870. do 1914.), a usput rečeno, Montreux sadrži mnoge glamurozne palače i hotele iz tog doba.

Unutra su vagoni ukrašeni elegantnim drvenim oblogama, pozlaćenim i šik namještajem. Jedna od vagona ima čak i vinski podrum u kojem gosti mogu kušati neke od najboljih boca u regiji.

Dvosatna ruta Belle Époque uključena je u Swiss Travel Pass, a ako želite biti sigurni da ćete dobiti mjesto, preporučujemo online rezervaciju. Sretan put i javite nam doživljaje!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju