Australija je raj za surfere, kontinent poznat po svojim morskim valovima. No, možda niste znali da se jedan od tih valova prenio u stijene i da je Australija dom ludoj kamenoj formaciji koju mnogi smatraju prirodnim čudom svijeta.

U zapadnom dijelu Australije, par sati vožnje od grada Pertha, nalazi se tzv. Wave rock ili Kameni val. Uzdiže se 15 metara iznad visoravni na kojoj se nalazi i dugačak je čak 110 metara.

Posebno su lijepe boje koje ga prekrivaju poput pramenova u kosi, a nakon kišnih dana sve postaje još bujnije kad procvate okolno bilje u raznim bojama.

Procjenjuje se kako ga je do ovog oblika priroda „klesala“ milijunima godina. No, nije ona bila jedini stvaratelj u ovom dijelu zemlje.

Ovdje ćete također pronaći vrijedne nalaze u obliku 450 antičkih crteža u stijenama špilje Mulka. Ocrtali su je lokalni Aboridžini koji vjeruju da je Kameni val stvorio sam bog, Rainbow Serpent.

Prizor koji ne želite propustiti kada ste već tamo je i Hippo's Yawn – stijena nalik unutrašnjosti usta nilskog konja. Također, svakog proljeća održava se popularni glazbeni festival.

Park u kojem se Wave rock nalazi zove se Hyden Wildlife Park i smatra se prirodnim rezervatom, a godišnje ga posjeti oko 100 000 turista.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju