Na Floridi u Sjedinjenim Američkim Državama se uskoro počinje graditi podvodni javni park po imenu ReefLine koji će se prostirati na čak na 11.2 kilometara u vodama oko Miami Beacha.

Ideja o podvodnom parku ideja je argentinskog umjetnika Ximena Caminos koji je na taj način želio ukazati na probleme vezane uz klimatske promjene, topljenje ledenih kapa, uništavanje flore i faune u morima i oceanima, ali i promociju bioraznolikosti.

Rudnika opala u Slovačkoj - 2 Putovanja Ronjenje kroz podzemne tunele na koje se usude samo rijetki pojedinci

Štoviše, park uključuje i umjetni koraljni greben koji je dizajniran da zaštiti ugrožene morske organizme i ojača obalu u Miamiju.

Park će graditi arhitektonski studio OMA u suradnji s morskim biolozima, inženjerima i istraživačima na prosječnoj dubini od oko šest metara, te u fazama, a prva – duga 1,6 kilometara trebala bi biti otvorena za javnost već u prosincu sljedeće godine.

Podvodna Budimpešta - 6 Putovanja Zaboravljeni tuneli ispod Budimpešte u kojima možete roniti, a za koje ne znaju ni lokalci

ReefLine bi trebao biti meka za ljubitelje ronjenja koji će moći uživati u spektakularnim prirodnim ljepotama, ali i skulpturama te raznim umjetničkim instalacijama koje će biti postavljene u podvodnom parku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju