"Ovo je vrlo važan dan za istarske ugostitelje jer je Istra jedina u Hrvatskoj uvrštena u osam renomiranih gourmet vodiča. Kriteriji u ocjenjivanju su isti u francuskim, talijanskim i njemačkim restoranima, i mnogo nam znači da smo prisutni na toj razini," rekao je direktor TZ-a Denis Ivošević za Glas Istre.

Čestitke su uputili i župan Valter Flego te Maurizio Potočnik, urednik vodiča Magnar ben, koji donosi najbolje restorane, vina i hranu teritorija Alpe Adria. Na prvom mjestu je San Rocco iz Brtonigle s najvišom ocjenom pet tanjurića i pet čaša, a posebnu nagradu "pjat teritorija Alpe Adria" dobio je restoran Badi iz Lovrečice za brancina u korici od kruha.


U vodič A tavola con le Venezie uvršteno je osam restorana. Vodič I ristoranti dell'Italia - Le guide dell'Espresso tiska se u 170 tisuća primjeraka i u njega je uvršteno deset istarskih restorana, od kojih je najvišu ocjenu dobio Monte iz Rovinja.

Što se njemačkog govornog područja tiče, 20 istarskih restorana i konoba uvršteno je u priznati vodič Gault & Millau Austrija. Najvišu ocjenu dobio je San Rocco, a slijede Wine Vault iz Monte Mulinija u Rovinju te Damir i Ornella iz Novigrada. Inače, u sva su četiri navedena vodiča zastupljeni restorani Monte, Damir i Ornella, San Rocco, Zigante iz Livada i Toklarija iz Sovinjaka.

Uz ovakvu vrhunsku preporuku, jedini je problem koji restoran prvi posjetiti. Čestitke Istranima!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju