ŠTO VIDJETI?
Munch Muzej - Edvard Munch je tipičan predstavnik ekspresionizma u slikarstvu. Kao vječito nespokojan, pomalo morbidan pesimist, u strahu od samoće ljudskog bića, podjednako u gužvi velegrada kao i pred uznemirujućom veličinom prirode. Munch je najpoznatiji po slici imena „Krik“, koja spada u najprepoznatljivija svjetska djela.
Muzej Renza Piana u Oslu - Ovo je jedan od najnovijih muzeja u Norveškoj sa preko 7000 metara kvadratnih. Muzej je proglašen jednim od najljepših muzeja u svijetu, a postavljen je na rubu fjorda i podijeljen je u dva dijela povezana mostom. Zgrada po sebi gradi spektakularnu strukturu stakla, drveta i vode koju okružuje park skulptura. Lukovi prostrane staklene nadstrešnice lagano pokrivaju tri krila muzeja tako stvarajući veličanstvenu siluetu koja mjeri prostranstvo fjorda, ali i čovjeka.

GDJE JESTI?
Najbolji način da istražite 30-tak restorana i trgovina je svakako da se zaputite u Mathallen, koji je otvoren u listopadu prošle godine, a koji je od svojeg otvorenja do danas postao pravim gastronomskim centrom grada Osla. Unutar nekadašnje tvornice opeke možete isprobati sve. Od norveškog lososa do dimljenih kitova. Norveška je jedna od dvije zemlje u kojoj je zakonski dozvoljeno jesti kitovo meso.

GDJE PITI?
Ako ste večernji tip koji se voli dobro provesti, svakako posjetite četvrt Grünerløkka, koja je uvijek ispunjena mladim kreativcima i hipsterima. Tamo ćete pronaći Bar Coca ( ulica Thorvald Meyers gate 30), koji je otvoren prije 15 godina te je svojevrsno kultno mjesto grada. Ako želite nešto popiti, a pri tome uživati u predivnom pogledu na grad, svakako posjetite bar Etoile (grand.no), koji se nalazi na vrhu Grand Hotela. Ako ne znate što bi popili, svakako upitajte osoblje za savjet, oni će vam zasigurno ponuditi pravu deliciju. Možete očekivati da ćete jedno piće platiti oko 100 kuna.

GDJE SPAVATI?
Ako imate za izdvojiti oko 1600 kuna noć, u što je uključen i doručak, preporuka je da posjetite novootvoreni dizajnerski hotel The Thief, koji je otvoren u siječnju u Tjuvholmenu. Sa svojih 119 soba i apartmana, ovaj hotel mogao bi biti pravi odabir za vas. Nalazi se u blizini Astrup Fearnley Muzeja, a ako se odlučite na ovaj hotel, svakako odaberite sobu s balkonom koji nadgleda muzej i predivni fjord Oslofjord.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju