Lako je nacrtati sliku na platnu, ali kako je to kad morate oslikati pravo ljudsko tijelo sa svim svojim prednostima i manama? Austrijanci su se pokazali kao sjajni domaćini za ovu jedinstvenu hodajuću izložbu remek dijela koja se peru.

Gole žene, boja za tijelo i prekrasne slike bile su na „meniju“ ovog 17. Bodypanting festivala, osmišljenog da slavi prekrivanje golog ljudskog tijela bojama, koji se održava na jezeru Worthersee. Festival je privukao umjetnike iz čak 46 zemalja svijeta, koji su se natjecali u kategorijama: oslikavanje zračnim kistom, oslikavanje sa specijalnim efektima, oslikavanje spužvom te oslikavanje lica. Umjetnici su dali sve od sebe te oslikali gola tijela da su izgledala kao Sunčev sustav, vanzemaljci, insekti i razna morska bića. Sve što se dalo naslikati - bilo je na tijelu.

Uz izložbu, na festivalu su se održavale i radionice o body paintingu. Ponuda festivala je šarolika od prekrasno oslikanih tijela do raznolike ponude hrane i pića iz svih dijelova svijeta. Sve to naravno popraćeno je dobrom glazbom i after partijima na kojima se zabavljalo dugo u noć. U nastavku možete vidjeti maleni dio onoga što se „izlagalo“ na ovoj hodajućoj izložbi. Kompletnu galeriju pogledajte na ovoj stranici!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju