Uz Kilimanjaro, valja spomenuti i Viktorijino jezero koje se nalazi na granici s Ugandom i Kenijom, otok Zanzibar i veliki broj ekološki značajnih parkova prirode, uključujući i poznati Nacionalni park Serengeti na sjeveru zemlje.

Mi ćemo danas zapostaviti veći dio ove predivne države i fokusirati se na Zanzibar, koji je dugo bio neovisna država. Zanzibar ima određenu regionalnu autonomiju, a glavni i najveći grad je Zanzibar City na otoku Unguji.

Ako se odlučite na boravak na ovom otoku, za koji s lakoćom možemo reći da je jedan od najljepših na svijetu, svakako vam preporučujemo boravak u Zanzibar White Sand Luxury Villama koje pružaju nezaboravan pogled na Indijski ocean. Bit ćete smješteni na predivnim bijelim plažama, a posluživat će vas kao kraljeve.

Privatni bazen, ručno rađeni namještaj, drvene terase koje se protežu na plažu, osobni batler i bogati wellness programi praćeni izvrsnom kuhinjom, samo su neke od posebnosti ovog Resorta.

Plaže na kojima se nalaze vile su posebno popularne među Kiteboarderima. Ako ne znate što je to, to je drugim riječima Kitesurfing, relativno novi ekstremni vodeni sport u kojem vozač (kajter) upravlja zmajem (kajtom) koji mu služi kao jedro kako bi uz pomoć snage vjetra glisirao na dasci.

U svakom slučaju aktivnosti vam na Zanzibaru neće nedostajati, a uvijek možete jednostavno zalutati u šumu i glumiti Indiana Jonesa u potrazi za skrivenim blagom.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju