Na planini Konjuh nedaleko od Kladnja nalazi se izvor s ljekovitom vodom koja je prije pedeset godina bila prava senzacija – i nezaobilazna stanica na putu od Tuzle prema Sarajevu. Prema analizama Muška voda smanjuje krvni tlak i šećer u krvi, poboljšava cirkulaciju i jača vitalnost.

No najvažnije je bilo to što navodno osigurava potentnost pa otuda i slogan "Muška voda - ženska radost!". Uspjeh jugoslavenskog brenda potaknule su brojne ispovijesti o tome kako su i muškarci u poodmakloj dobi postali očevi, a voda se prodavala po cijelom svijetu.

Vodu i „izvor mladosti“ hvalio je i otomanski putopisac Evlija Ćelebija u 17. stoljeću. Navodno se točila za age i begove, a i u Austro-Ugarskoj je bila na karti ljekovitih voda. 

Godinama su je žene darovale muškarcima umjesto parfema za rođendane i blagdane da bi se povukla s tržišta zbog bakterija koje su otkrivene laboratorijskom analizom. Popularnost izvora uzela je maha pa je sagrađen i hotelski kompleks Muška voda koji je u međuvremenu propao i neumorno traži novog kupca. 

Voda s izvora punila se u boce od 1968. do 1992. godine, no s vremenom je otjecala u zaborav. Poneki primjerci mogu se pronaći putem internetskih oglasnika, a neki ih čuvaju na policama da odležavaju dok ne zatrebaju. 

Vis Putovanja Vojne tajne hrvatskog otoka: Titove špilje, raketna baza i labirinti tunela

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju