Ne želite puno hodati od jedne plaže do druge? Bilo da tražite bolji hlad ili drugačiji pogled ili manje ljudi, teško ćete pronaći praktičnije mjesto od grčke plaže Porto Timoni. Riječ je o dijelu kopna koji povezuje dva otoka poput mosta, a sam po sebi tvori plažu s dva izlaza.

Koji god da odaberete, ne možete pogriješiti. More je kristalno čisto a sama plaža je šljunčana i pješčana. Okružena je pošumljenim brdima pa ne čudi što ovakav pogled privlači mnoštvo posjetioca. Zato je preporučljivo doći u ranijim jutarnjim satima ili još bolje, van turističke sezone kada nema mnogo ljudi, a vrijeme je i dalje savršeno.

Porto Timoni nalazi se nedaleko od sela Afionas, na zapadnoj obali otoka Corfu. Do plaže se može doći pješice iz Afionasa, ili čamcem tj. brodićem iz okolnih mjesta. Pješačka staza je dobro označena, a do plaže će vam trebati oko pola sata. No, što je malo šetnje po kamenju kroz šikaru za ovu ljepotu? Posebno je lijepo iskustvo popeti se na okolna brda odakle se pruža spektakularan pogled na ovu duplu plažu i njena dva zaljeva.

PS na plaži Porto Timoni nema tipičnog sadržaja poput kafića, toaleta ili dućana. Riječ je o divljoj plaži, stoga ponesite sve potrebno sa sobom – i uživajte.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju