„Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem“ – rečenica je koju bi Dubai, da je čovjek, bez problema mogao izgovoriti. Grad je to koji nastavlja rasti i koji je postao jedno od najpopularnijih odredišta na planeti. Krase ga raskoš, čudesna arhitektura, luksuzni hoteli, no prije samog odlaska tamo, na umu bi trebalo svakako imati sljedeće stvari…

Smještaj rezervirajte na vrijeme

S obzirom kako je riječ o jednom od najpopularnijih odredišta za odmor na Bliskom istoku, a posljednjih godina i jednom od najpopularnijih na svijetu, pobrinite se da smještaj osigurate na vrijeme. Najpopularniji mjeseci su od listopada do travnja, kada većina turista u Dubai stiže u velikom broju. To znači da se sve, od hotela, obilazaka i restorana – treba rezervirati, a naročito se to odnosi na hotele. Kako biste izbjegli rast cijena, preporuka je bukirati hotele 2 – 3 mjeseca unaprijed.

Ne trebate biti milijunaši

Iako je grad poznat kao jedno od luksuznijih mjesta na kugli zemaljskoj, za posjet njemu ne morate biti milijunaš. Ovdje možete uživati i s ograničenim budžetom, te naći i jeftiniji smještaj. Taksi i metro prilično su povoljni tako da za prijevoz nema brige, a i jeftina ukusna hrana iz cijelog svijeta čeka vas na svakom koraku. Dodatno, cjenkanje je dobrodošlo, tako da ćete i tu uštedjeti nešto novca.

Barove i klubove pronađite u hotelima

Dubai se može pohvaliti nekim od najboljih barova i klubova na svijetu, a većina je prepuna četvrtkom i petkom navečer. U gradu postoje brojni barovi i klubovi; međutim, najvjerojatnije ćete ih pronaći u hotelima zbog zakonskih odredbi.. Dođite odjeveni u svoju najbolju odjeću, jer u protivnom možda nećete moći ni ući. Ukoliko planirate piti u jednom od klubova, svakako se vratite taksijem do hotela jer u UAE imaju vrlo strog pristup nulte tolerancije prema opijanju i vožnji.

Ne propustite povijesna mjesta

Dubai možda ima sve što možete zamisliti kada je odmor u pitanju, ali nemojte zaboraviti pogledati niti neke od gradskih znamenitosti. Prošećite starim gradom, domom tradicionalnih tržnica i autentičnih kulturnih iskustava. Otkrijte obližnji planinski grad Hatta, gdje ćete se vratiti u prošlost. U Hatti će vas okruživati citadele, utvrde i kule stare nekoliko stoljeća. Također je važno posjetiti novootvoreni arheološki muzej Saruq Al-Hadid, koji sadrži artefakte i interaktivne prikaze o željeznom dobu na Bliskom istoku.

Slavan po brunchevima

Zaboravite brunch u New Yorku, jer nema boljeg grada za uživanje u kombinaciji doručka i ručka od Dubaija. Brunch je ovdje „sveta“ stvar, a najbogatiji i najraskošniji pronađite petkom („naša“ subota), kad pada prvi dan vikenda. Mogu trajati satima i biti praćeni glazbom DJ – a, a ono što svakako trebate zapamtiti jest da je i njih dobro rezervirati unaprijed.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju