Tokio, glavni grad Japana i jedan od najvećih gradova planete, poznat je po svojoj urednosti, tehnološkim dostignućima, ali i nekim u najmanju ruku čudnim stvarima koje je tamo moguće raditi. Japanska metropola dom je za više od 20 milijuna ljudi, a čini se da ovdje možete doživjeti i barem toliko raznih iskustava.

Nakon što smo nedavno pisali o čudima koja su u Japanu sasvim normalna, vrijeme je da sad provjerimo što se to sve može doživjeti u glavnom gradu ove zemlje. Od kloniranja do vampira, u Tokiju je moguće – sve.

Posjetite Pet Cafe

Japanci prilično vole „slatke“ stvari, a to se izuzetno dobro očituje u odnosu prema životinjama. S obzirom kako većina Japanaca živi u prilično skučenim i malim stanovima (normalno je da četveročlana obitelj živi u 50 kvadrata), nemaju baš mjesta za držanje kućnih ljubimaca. Tako da, ukoliko žele vrijeme provesti s krznenim prijateljima, posjećuju popularni – pet cafe.
Oni doslovno niču gradom, a osim standardnih pasa i mačaka, moguće se opuštati u društvu sova, ježeva, zečeva, koza i mini svinja. Ok, i drugdje postoje ovakvi kafići, ali baš da drže svinje i koze, teško da je to baš slučaj...

Večerajte poput Drakule

Ako se pitate kakve veze imaju najpoznatiji stanovnik Transilvanije i Tokio, brzo ćemo riješiti i tu dvojbu. U Vampire Cafeu nećete samo uživati u steaku (krvavom, naravno), već će i ljubitelji priče o Drakuli doći na svoje. Sam ulazak u Vampire Cafe utjerati će vam strah u kosti, s obzirom da je blagavaonica prekrivena crvenim baršunom, a svugdje uokolo su stvari koje podsjećaju na – krv. Naravno, tu su i malene lubanje koje ukrašavaju stolove, ali i deserti u obliku lijesa. Tako da, ukoliko volite slavnog Transilvanijca, svakako svratite ovdje...

Razgledajte Kip slobode

Ne, nismo skrenuli s uma. Originalni Kip slobode vidjeti ćete, naravno, u New Yorku, ali manja replika nalazi se u glavnom gradu Japana. Ona je postavljena s idejom da tamo bude privremeno i pokaže prijateljske odnose Francuske i Japana. Ipak, domaćinima se toliko svidjela da su je odlučili ostaviti i dulje vrijeme. Statua je točno 7 puta manje od originalne, ali ukoliko se slikate, možda nekom prodate priču kako ste nakon Tokija skoknuli i do Velike Jabuke...

Zanimljivo je i kako ovo nije jedina replika u Japanu, postoje još dvije koje se nalaze u Osaki i Aomoriju.

Klonirajte se

Hm, ma je li moguće da su Japanci toliko ispred nas te se tamo već ljudi i kloniraju? Nije, barem ne u smislu vječnog života. No ipak, ukoliko posjetite mjesta kao što su Clone Factory i Create me, moguće je napraviti vjerni prikaz sebe u obliku – sintetičke lutke! Za početak, izmjeriti će i zatim napraviti 3D model vaše glave, koju će zatim spojiti na vaše tijelo (mislimo na lutkino). Vaše je samo izabrati outfit, i eto, ipak vam se smiješi i vječni život, makar u obliku lutke...

Odajte počast čovjekovom najboljem prijatelju

Tko god je gledao film „Hachiko“ s Richardom Gereom u glavnoj ulozi i nije pustio suzu ili se barem rastužio, taj gotovo sigurno nema osjećaje. Priča je to o psu Hachiku, ali prije svega, priča je to o vjernosti i ljubavi. Naime, Hachiko (pripadao je pasmini akita) je bio pas jednog profesora iz Tokija, kojeg je svaki dan pratio na kolodvor i navečer dočekivao, kako bi zajedno išli kući. No, jednog dana profesor je doživio srčani udar i više se nikad nije vratio kući.

Svejedno, Hachiko je narednih 9 godina, sve do svoje smrti, proveo dolazeći na stanicu u isto vrijeme čekajući svog vlasnika.

Zato je, u blizini željezničke stanice Shibuya, podignut brončani kip Hachika, koji danas služi kao primjer poštovanja, vjernosti i ljubavi.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju