Hotel Panorama u Prelogu domaćin je prvog prvenstva Hrvatske u pečenju pizza! Očekuje se nastup dvadesetak pizza-majstora, predstavnika vodećih pizzerija iz svih dijelova Lijepe naše!

Prelog će brojnu ekipu ugostiti u Panorami koja se ponosi svojom krušnom peći, a puno više o samom natjecanju ćete saznati na licu mjesta, pa ako ste u Međimurju ili blizini, a ludi ste za pizzama poput nas...


Uži izbor pizzeria pozvanih na sudjelovanje sastavljen je prema dva kriterija: anketi na društvenim mrežama, i recenzijama gastro znalaca. Uz pizzeriju Panorama iz Preloga koja je domaćin, tu su i Zora Bila iz Splita, O'Hara iz Zagreba, Rošo iz Ivanić Grada, i brojne druge!

O pobjedniku odlučuje žiri u sastavu:

- Loreena Meda - ljubiteljica fine hrane, osnivačica projekta GastroKomadi, a iskustvo u ocjenjivanju pizza stekla je na svjetskom prvenstvu u Italiji
- Rene Bakalović - gastronom, najpoznatiji TV hedonist naše države.
- Časlav Matijević - naš najpoznatiji i definitivno najsimpatičniji putujući kuhar, veliki je ljubitelj finih vina i dobre hrane. Počasni je Međimurac.
- Domagoj Jakopović Ribafish - urednik portala punkufer.hr, najveći autoritet u svijetu brze hrane i piva u Hrvata, a bome i šire. Testirao je bureke, hamburgere, a došao je red i na pizze.
- Tomislava - Tommy - desetogodišnja je manekenka i glumica, a u žiriju predstavnica važne interesne skupine. Znamo da su mnogi restorani u ponudu uveli pizzu - upravo zbog djece.

Natjecanje se odvija u dvije kategorije:

1. Zadana tema: Capricciosa ("miješana") pizza
2. Autorska pizza - po vlastitom izboru



Nakon natjecateljskog djela, održat će se Pizza show, s početkom u 18 sati uz voditelja Davora Dretara Dreleta i nastup grupe Pastiri. To će biti prilika da gosti upoznaju pizzerie sudionike, po povoljnim cijenama probaju ove izvrsne pizze, a Zlatko Sedlanić, Podravkin promotor kulinarstva pripremat će pizze s Podravkinim proizvodima i posebnu, desertnu pizzu, s linoladom i kremom od vanilije.
Ulaz na show se ne naplaćuje.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju