• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Jeli smo najbolju pizzu Hrvatske!

U prekrasnom hotelu Panorama u Prelogu, na samoj obali akumulacijskog jezera, pred nekoliko je stotina gostiju i uzvanika održano natjecanje 10 pizzerija iz svih krajeva Hrvatske. U strogi i profinjeni žiri, nekako se uvukao i urednik vašeg omiljenog hedonističkog portala. Evo kako je bilo!

Punkufer avatar placeholder
pun kufer 1.10.2014 12:18 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Piletina i gljive u finom umaku Tjedni jelovnik Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu Zgornje Jezersko neotkriveni je biser Slovenije Za vikend-izlet Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili Health'n'Joy Domaće i slasno Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane



Kolega iz žirija me potapšao po ramenu i rekao - stari, još samo ovu moraš probati, ja je radio - pizza od konopljinog brašna s konopljinim uljem, sjemenkama i rukolom!


No, dvadesetak kriški pizza koje sam pojeo u par sati prije toga, nikako nije željelo napraviti mjesta ovoj zdravoj i prelijepoj deliciji, tako da Pizzu Konopljicu Nikole Planinića iz CannaBia - jednostavno više nisam mogao nigdje ugurati. Pun kao John Cleese u Smislu života  Montyja Pythona, jedva dišuć, predao sam zadnji papir s ocjenjivanjem i par kila teži otišao se naganjati s dječurlijom po dvorani u sklopu restorana/hotela/dvorane Panorama u potpuno umirujućem Prelogu. Čekali su se rezultati...


Start

A početak dana - nije obećavao... Navigacija me dovela s krive strane jezera, pa kako nemam amfibiju nego Clia, tako nisam uspio testirati prvih par natjecateljica. Ali sam se odmah bacio na posao, vođen stručnim packama predsjednice žirija Loreene Mede, koja ima iskustva i sa samog svjetskog prvenstva u pizzarenju! Tako sam u društvu vječnog gastronauta i alkofila Renea Bakalovića, poznatog kuhara u genijalnom outfitu otkačenog golfera Časlava Matijevića, i desetogodišnjeg otkrića - Tomislave Tommy, krenuo otkrivati najbolju Capricciosu. Naime, prvo je trebalo ocijeniti deset miješanih, a onda deset autorskih pizza istih pizzerija, za prvo izdanje natjecanja - okupljenih iz cijele Hrvatske.


Pizzajoli su bili u prizemlju, žiri na katu, potkupljivanja nije bilo, a pizze su se ocjenjivale na sljedeći način: prvo se pogleda je li ravnomjerno ispečeno dno, a ne da grickate gumu od FAP-a, zatim kušate komadić tijesta s ruba, pa pogledate pod vršak trokuta je li gnjecavo, tanano, predebelo ili ravnomjerno, probate umak vrškom nože, procijenite ima li dovoljno file, i tek onda odrežete komad iz sredine pizze, odnosno vrha trokuta.


Povijest zdravlja

Po vjeroispovjesti sam hedonist, izjelica i požderuh, a pizze volim od svoje desete, kad sam naravni šnicl i pomfrit teškom mukom zamijenio miješanom pizzom u zagrebačkoj Astoriji preko puta mog osnovnjaka i zagrebačke Burze. Ljubav je rođena debelim tijestom, prešanom šunkom, pokojom gljivom i hrpom sira. Kasnije se krenulo po ostatku Zagreba, sve do odlaska u hvaljenu Karijolu. Do tad sam se i sam ispraksirao u spremanju pizza, iako doma u kilavom špaheru nikad nisam došao ni blizu okusa iz krušne peći. A onda je došlo do raskola. Naime, shvatio sam da ne volim hrskavo, tanko, odnosno tijesto koje puca poput sirovih mlinaca... Svaka čast fili, ali kod pizze cijenim kvalitetnu, sočnu debeljucu, tvrdu i krckavo lomivu na dnu, pa sam uvijek spreman za konstrukivnu svađu i pokoje pivo, uz pizzu, razumije se. Cijenim protivnike, ali i stojim iza svojih argumenata!


Natjecanje

Tako je na natjecanju bilo dvije ture po devet mesnatih, i tek jedna mlinac-pizza, ali je baš ta imala najbolji šmek i štih. Našlo se tu vrhunskih tijesta, jednu smo nazvali i DJ Tijesto, potpunih promašaja, rajčice iz konzerve, čudesa u vidu šunke punjene tunom, flambiranih kocaka šećera, šumskog voća i cijelog priobalnog pojasa na natjecateljicama. Žiri je zamjerao pretvrda tijesta, pregorenost, sirovost, otkoštene masline, prerano stavljeno vrhnje i općenito - nemaštovitost. Na kraju, kad se sve zbroji, i uzme u obzir da je ovo prvi Panorama pizza kup, rezultat je više nego dobar. Stručni i novinarski žiri preselili su u dvoranu u kojoj se održavao pravi show s live bendom, neuništivi Drele je kraljevao mikrofonom, a ljudi s nestrpljenjem očekivali proglašenje pobjednika.

Ja sam bio podvojen. Jedna mi je pizzerija radila savršenu filu, druga genijalno tijesto, ono nakon težeg tuluma kad na moru čekaš zoru da pekar tutne vrelu štrucu za par kovanica... Stvarno sjajne stvari, a za nagradu, jedna je pobijedila, a druga bila treća. Volim kad prepoznajem dobro!


Tada je obznanjeno kako je žiri odlučio da su pobjednici pizza kupa u organizaciji DG - SPORT d.o.o. i G.E.T.- udruge za kulturu stola te pokrovitelja: Turistička zajednica Međimurske županije, a sponzori su Podravka, Premes, Bohnec, OPG Kišić, mesnica Kiš, austrijski Krainer - sljedeći:


1. Restoran O'Hara, Zagreb -  Dejan Plišo
2. Pizzeria Pancho & Toro, Sesvete - Davor Žagar
3. Pizzeria Luca's, Zagreb - Jere Rubelj
4. Konoba-pizzeria Zora Bila, Split - Dane Tahirović
5. Hotel Panorama, Prelog - Mario Lovrek
6. Pizzeria Rošo, Ivanić Grad - Mario Kopejtko
7. Restoran TiM, Zagreb - Zvonimir Igor Jurković
7. Hotel Panorama, Prelog - Ivan Korent
8. Restoran Domenico, Varaždin - Ivica Ivanušec
9. Pivnica Mejaši, Ludbreg - Tomislav Oršić



Režime

Žiri od prisutnih novinara prvo mjesto dodijelio je Pizzeriji Luca's, a Panorama pizza kup ide dalje. Kreće se s natjecanjima po regijama, a najbolji iz tih natjecanja će se  susresti u finalu sljedeće godine. G.E.T. report je pokrenuo vrhunsku lavinu! Čestitke pobjedničkoj O'Hari, zbog čijeg sam umaka s češnjakom vidio djetinjstvo kao Chef štakor u Ratatouilleu!

Punog želuca i proširenih horizonata, vozimo sat vremena do Zagreba, riješeni da opet posjetimo Prelog i obavezno pratimo naredna natjecanja - ma gdje se ona održala. A sad, debelo ili tanko tijesto, o tome uugodnom društvu u nekoj od navedenih, ili pak pizzeriji koju nam vi predložite. Izazov je počeo, dobar tek!

  • #gdje sjesti
  • #pizza
  • #prelog
  • #panorama
  • #kup
  • #Natjecanje
  • #g.e.t. report
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Veličanstveni kanjon Drežanke: Pogledajte fotografije nestvarnih prizora u susjedstvu
Skrivena nagrada
Veličanstveni kanjon Drežanke: Pogledajte fotografije nestvarnih prizora u susjedstvu
Varivo od leće i dimljene vratine recept
Za ručak ili večeru
Najbrži recept za pravo zimsko varivo od leće i dimljene vratine, jako je ukusno
Čokoladni keksi s orasima bez brašna recept
Prefini su
Da biste ispekli ove čokoladne kekse s orasima ne treba vam brašno, ulje ni maslac
Punjena jaja božićna drvca recept
Ukras i zakuska
Ova punjena jaja savršeno su predjelo za blagdane, okus je fantastičan, a napraviti ih možete začas
Kad okusi postanu identitet: dobro došli u Europsku regiju gastronomije 2026.
Oglas
Kad okusi postanu identitet: dobro došli u Europsku regiju gastronomije 2026.
Krumpir kao glavna zvijezda stola: Hasselback krumpir sa slaninom zapečen u vrhnju
Jako fino
Krumpir kao glavna zvijezda stola: Hasselback krumpir sa slaninom zapečen u vrhnju
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
Tjedni jelovnik brza jela od 15.12. do 21.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Neke su i protuzakonite
10 pogrešaka koje Nijemci ne opraštaju: Pravila ponašanja na autocesti, u liftu, trgovinama...
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
S hrskavom kožicom
Podlijevati ili ne? Trik za savršeno pečenu puricu bez straha od presušenog mesa
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji se ne daju stjerati u kut
Qspace modularni stanovi u Nizozemskoj
Pametna rješenja iz Europe
Pogledajte kako izgledaju državni stanovi za mlade od 21 kvadrata, a koštaju samo 45 tisuća eura

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
SAD poručio Ukrajini da se mora povući iz Donecka ako želi mir
sastanak u berlinu
Ovo se Ukrajincima neće svidjeti, SAD postavio uvjet Zelenskom: "Na ovo moraš pristati"
Željko Kerum završio u zatvoru
Na splitskim Bilicama
Željko Kerum završio u zatvoru, otkriveno zbog čega
Europski čelnici: u jamstva za Ukrajinu uključiti mirovnjake pod europskim vodstvom
dogovor o okončanju rata
Stigla reakcija europskih čelnika nakon sastanka, oglasio se i Zelenski: "Ovo je bolno"
show
Anđa Marić otvorila dušu o svom sinu
''Osjećam se odgovornom...''
Javno i bolno priznanje Anđe Marić: ''Moj sin je ovisnik, alkoholičar...''
Demi Lovato u raskošnoj haljini pokazala svoju novu liniju
Nevjerojatna transformacija
Drastičan gubitak kilograma potpuno je promijenio ženu koju svi pamte po oblinama
Preminula Rachael Carpani
obitelj moli za privatnost
Iznenada preminula glumica iz popularnih serija, tužnu vijest potvrdila je sestra
zdravlje
Zašto urin smrdi na ribu ili amonijak i što to znači za vaše zdravlje?
Od hrane do ozbiljnih bolesti
Zašto urin smrdi na ribu ili amonijak i što to znači za vaše zdravlje?
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Među 10 je najčešćih uzroka smrti
KOPB simptomi: 8 upozorenja koja nikako ne smijete zanemariti
Dugotrajna prehlada: Zašto kašalj ne prolazi ni nakon mjesec dana?
Piše liječnik
Dugotrajna prehlada: Zašto kašalj ne prolazi ni nakon mjesec dana?
zabava
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Zanimljivo
Pogledao kroz prozor na zgradi, a ono što je vidio morao je podijeliti s drugima
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Zanimljivo rješenje
Ovo je balkanski radar! Urnebesni način prijevoza inspirirao odličnu foru
Scena s beogradskog aerodroma nasmijala Europu! Pogledajte urnebesan znak
Zanimljivo rješenje
Scena s beogradskog aerodroma nasmijala Europu! Pogledajte urnebesan znak
tech
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
AI će odlučivati o životima?
Američka vojska će se za veću ubojitost na bojištu oslanjati na umjetnu inteligenciju, a Googleov Gemini je prvi u redu
Bila je domina, no sad je velika tech poduzetnica: Ova žena odlučila je doista stati na kraj osvetničkoj pornografiji
Primoralo ju osobno iskustvo
Procurile eksplicitne fotografije bivše domine, njezin potez nakon toga danas pomaže mnogima
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
Jedinstven događaj
Otkriće NASA-e: Zemlja ovo u 100 godina nije doživjela, dogodit će se uskoro
sport
Sergio Reguilon (28) novi je član Intera iz Miamija
Zov MLS-a
Inter Miami dobio (ne)očekivano pojačanje: U najboljim igračkim godinama odlazi u Ameriku
Istra i Rijeka nastavit će utakmicu uz rijetko viđeno pravilo, moglo bi se dogoditi nešto nezamislivo
ZNA SE I KAD
Istra i Rijeka nastavit će utakmicu uz rijetko viđeno pravilo, moglo bi se dogoditi nešto nezamislivo
Transferi: Šahtar želi Šimuna Hrgovića iz Hajduka!
Bit će to lijepa odšteta
Na pomolu milijunski transfer Hajduka: Cijeli posao dogovaraju Darijo Srna i Andy Bara!
tv
MasterChef: Krunoslav na mukama zbog kutije iznenađenja - što je žiri pripremio za kandidate?!
TEŽAK IZAZOV
Krunoslav na mukama zbog kutije iznenađenja - što je žiri pripremio za kandidate?!
MasterChef: Otkrijte koje jelo najbolje opisuje Marijev karakter! Nikada nećete pogoditi!
ZVUČI ODLIČNO!
Otkrijte koje jelo najbolje opisuje Marijev karakter! Nikada nećete pogoditi!
U dobru i zlu: Stjerala ga je u kut – hoće li joj reći istinu?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Stjerala ga je u kut – hoće li joj reći istinu?
putovanja
Tjedni jelovnik brza jela od 15.12. do 21.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Fino, brzo i bez puno kompliciranja: 7 jela za svaki dan ovoga tjedna idealnih za zimu
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Domaće i slasno
Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane
Skriveni zimski raj na 2 i pol sata od Zagreba koji turisti još uvijek nisu otkrili
Za vikend-izlet
Skriveni zimski raj na manje od dva sata od granice koji turisti još uvijek nisu otkrili
novac
30 hrvatskih tvrtki upitali smo kolike božićnice isplaćuju. Neke daju i 13. plaću
šaroliki iznosi
30 hrvatskih tvrtki upitali smo kolike božićnice isplaćuju. Neke daju i 13. plaću
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Rekordni pad investicija i maloprodaje — najveća ekonomija svijeta ulazi u opasnu zonu
znak za uzbunu
Rekordni pad investicija i maloprodaje — najveća ekonomija svijeta ulazi u opasnu zonu
lifestyle
Recept za limunčiće
Prefini
Ovog Božića svi rade limunčiće, evo provjereni recept
Sonja Jandroković u cipelama s leopardovim uzorkom
BAŠ SU EFEKTNE
Sonja Jandroković u cipelama koje najavljuju odvažan zimski trend
Zašto urin smrdi na ribu ili amonijak i što to znači za vaše zdravlje?
Od hrane do ozbiljnih bolesti
Zašto urin smrdi na ribu ili amonijak i što to znači za vaše zdravlje?
sve
Anđa Marić otvorila dušu o svom sinu
''Osjećam se odgovornom...''
Javno i bolno priznanje Anđe Marić: ''Moj sin je ovisnik, alkoholičar...''
Recept za limunčiće
Prefini
Ovog Božića svi rade limunčiće, evo provjereni recept
Sergio Reguilon (28) novi je član Intera iz Miamija
Zov MLS-a
Inter Miami dobio (ne)očekivano pojačanje: U najboljim igračkim godinama odlazi u Ameriku
Health'n'Joy
Domaće i slasno

Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane

Health'n'Joy u ponudi ima limitiranu ponudu blagdanskih kolačića i grickalica koje možete darovati najmilijima ili poslužiti na svečanom stolu... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Hrana i piće
    Kombinacija za 5

    Zagrijte pećnicu: Recept za najbolju pizzu u Hrvatskoj!

  • Klara Hrana i piće
    Vrijedi probati

    Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

  • Health'n'Joy Hrana i piće
    Domaće i slasno

    Bez "kemije", rafiniranog šećera i brašna: Zagrebačka adresa na koju se ide po zdrave kolače i grickalice za blagdane

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close