Prirodni fenomen
koji se trenutno može doživjeti na sjeveru Europe fascinira mnoge, ali neke je gotovo stajao i težih posljedica.

Prije 10-ak dana na jugoistoku Islanda policija je zaustavila dvojicu vozača iz stranih zemalja, jer im je krivudanje autom po cesti bilo prilično čudno. Policajci, uvjereni da su vozači pod utjecajem alkohola, iznenadili su se kad su vidjeli da alkohol s krivudanjem po cesti nema baš nikakve veze, već je za sve kriva polarna svjetlost!



Naime, vozače je svjetlost toliko očarala da su u jednom trenutku prestali pratiti cestu i počeli gledati, očito nešto duži vremenski period, u nebo.

No, nije samo aurora borealis nešto što odvlači pažnju vozačima. Nevjerojatno, ali istinito, pojačanim dolaskom turista, djelatnici "islandskih cesta"moraju se boriti s često neodgovornim ponašanjem stranaca za volanom, pa je tako i jedan od najvećih problema jednostavno zaustavljanje i ostavljanje automobila nasred ceste.

> 10 dana u zemlji vatre i leda: Jedinstveni Island na nomadski način

Zadnjih nekoliko godina, zahvaljujući jeftinim letovima, turisti su otkrili Island i svake godine posjećuju ga sve više. Primjerice, prošle godine otok je posjetilo više turista iz SAD-a nego što Island broji stanovnika! A gdje su tu još i turisti iz svih ostalih zemalja?



Zemlju naprosto svi obožavaju, a vulkani, gejziri, pogled na kitove postale su samo neke od nezaobilaznih stvari turističke ponude. Ljepote su doslovno na svakom koraku.

Upravo tolika količina ljepota i dovodi do neodgovornog ponašanja pojedinaca, pa ako se već spremate na Island, prije uživanja u prirodnim ljepotama, nađite sigurno mjesto za parkiranje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju