Jutarnje osvježenje ili popodnevni zalogaj u čaši koji vraća energiju nakon napornog dana možete pripremiti za pola sata. Iako iziskuje nešto više truda od klasičnog smoothieja, vrijeme potrošeno na pečenje banana nagrađuje se bogatim, kremastim okusom.

Čips od jabuke možete i sami napraviti, ali ako nemate vremena, iskoristite kupovni. Poslužit će umjesto žličice za uživanje u kuglici sladoleda na vrhu. Izbjegavate li šećer, iskoristite domaći ili kupite sladoled koji ga ne sadrži.

Sastojci za smoothie:

3 banane
1 šalica hladnog grčkog jogurta
1 espreso
sladoled od vanilije
čips od jabuke
led

Priprema:

1. Pecite neoguljene banane 20 minuta u pećnici i ostavite ih da se ohlade.

2. Ogulite banane i izmiksajte ih s ledom, jogurtom i espresom.

3. Dodajte sladoled od vanilije i ukrasite čipsom od jabuke.

Savjet: Čips od jabuke možete napraviti i sami. Jabuke narežite ploške debljine oko 1 mm pa ih sušite u pećnici na 100 °C dok ne postanu hrskave – oko 90 minuta. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju